• Acasa
  • Mancaruri
  • Aluat cu drojdie proaspata pentru placinte la cuptor (rola)
2 0
Aluat cu drojdie proaspata pentru placinte la cuptor (rola)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

1 kg Faina alba calitate superioara
2 buc Oua
35-40 gr Drojdie proaspata
150 ml Ulei de masline
450-500 ml Apa
1 lingurita Sare
1 lingurita Zahar

Adauga reteta la favorite

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Aluat cu drojdie proaspata pentru placinte la cuptor (rola)

Ingrediente

Mod de preparare

Aceasta este reteta de aluat care am folosit-o pentru prima data la placinte in cuptor, pe parcurs am inbunatatit-o adaugand mai multe ingrediente, dar totusi aceasta este reteta pe care o folosesc cel mai des si pe care am mostenit-o de la mama mea. Aluatul se manuieste foarte bine si se primesc niste placintele de minune. Mult la acest aluat depinde de calitatea fainei de grau, sa fie de calitate superioara. Urmeaza si retetele de placintele 🙂 .

(Visited 13,049 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Pentru inceput vom faramita drojdia intr-un vas mai mic, adaugam zaharul, un pahar de apa calduta (300 ml), o lingura de faina si amestecam totul bine. Deasupra presuram inca o lingura de faina si astupam cu un servetel de bucatarie, lasam pentru cateva minute la loc caldut pina drojdia isi face efectul.

2
Facut

In alt vas batem bine ouale adaugand si lingurita de sare.

3
Facut

Cernem faina intr-un vas mai mare, in mijloc adaugam ouale batute bine.

4
Facut

Apoi adaugam compozitia de drojdie si inca 150-200 ml de apa calda.

5
Facut

Cu ajutorul unei linguri incorporam totul.

6
Facut

Adaugam apoi uleiul si incepem sa framantam un aluat molcut si neted, daca mai este nevoie, puteti sa mai adaugati un pic de faina.

7
Facut

Il astupam cu o folie alimentara, il lasam sa creasca pentru o ora la loc caldut, pina isi dubleaza, sau chiar tripleaza volumul.

8
Facut

Asa arata aluatul meu gata de munca.
Pofta Buna!

Adelina

Revizuiri Reteta

Nu este nicio revizuire pentru aceasta reteta inca, utilizeaza formularul de mai jos pentru a scrie revizuirea ta.
anterior
Cornulete fragede
urmator
Placinte cu branza la cuptor (rola)

4 comentarii Ascunde comentariile

Multumesc pentru remarca, am indicat cantitatea de apa mai amanuntit in reteta: in 300 ml de apa dizolvam drojdia si celelalte 100-150 ml le adaugam deja in procesul framantarii.

Salut…praful de copt il folosesc mai mult la prepararea copturilor, nu cred ca merge la acest fel de aluat, poti incerca drojdie uscata 11 gr. Praful de copt chiar nu poate inlocui in aceasta reteta drojdia…nu am incercat niciodata si nu pot sa te sfatui sa faci acest lucru.

Adauga comentariu