0 0
Aluat in foi

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

750-800 gr Faina alba calitate superioara
200 gr Unt cu un procentaj inalt de grasime
1 lingurita Zahar
1 lingurita Sare
1 lingura Ulei de floarea soarelui
1 lingura otet
1 buc Oua

Aluat in foi

Ingrediente

Mod de preparare

Share

Va propun o metoda usoara de preparare a aluatului in foi. Acest aluat il puteti folosi la prepararea placintelor la cuptor, sau prajite in tigaie, este bun chiar si pentru tortul Napoleon.

(Visited 290 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Pregatim ingredientele.

2
Facut

Punem intr-un vas oul, zaharul, sarea, uleiul si otetul, tot continutul il amestecam bine si turnam deasupra o cana de apa calduta, amestecam pina se primeste o solutie omogena aproximativ 270-300 ml.

3
Facut

Intr-un vas cernem faina si adaugam solutia obtinuta.

4
Facut

Framantam un aluat neted la pipait, finut si molcut. Lasam aluatul sa se odihneasca pentru 10 - 20 de minute.

5
Facut

Dupa ce s-a odihnit, il impartim in patru parti. Lafel impartim si untul in partru parti, din timp lasat la temperatura camerei.

6
Facut

Intindem foaia de aluat cam de marimea 45-55 cm. si o ungem bine cu o parte de unt.

7
Facut

Apoi se taie prin parti.

8
Facut

Si se impaturesc bucatile de aluat unul peste altul.

9
Facut

Asa procedam cu toate bucatile de aluat.

10
Facut

Le acoperim si le punem la frigider 6-8 ore. Puteti face acest aluat de cu seara si sa pregatiti placintele a doua zi.

Adelina

anterior
Sarmale in foi de varza murata
urmator
Placinte din aluat in foi la cuptor
anterior
Sarmale in foi de varza murata
urmator
Placinte din aluat in foi la cuptor

Adauga comentariu