0 0
Aluat in foi

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

750-800 gr Faina alba calitate superioara
200 gr Unt cu un procentaj inalt de grasime
1 lingurita Zahar
1 lingurita Sare
1 lingura Ulei de floarea soarelui
1 lingura otet
1 buc Oua

Adauga reteta la favorite

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Aluat in foi

Ingrediente

Mod de preparare

Va propun o metoda usoara de preparare a aluatului in foi. Acest aluat il puteti folosi la prepararea placintelor la cuptor, sau prajite in tigaie, este bun chiar si pentru tortul Napoleon.

(Visited 231 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Pregatim ingredientele.

2
Facut

Punem intr-un vas oul, zaharul, sarea, uleiul si otetul, tot continutul il amestecam bine si turnam deasupra o cana de apa calduta, amestecam pina se primeste o solutie omogena aproximativ 270-300 ml.

3
Facut

Intr-un vas cernem faina si adaugam solutia obtinuta.

4
Facut

Framantam un aluat neted la pipait, finut si molcut. Lasam aluatul sa se odihneasca pentru 10 - 20 de minute.

5
Facut

Dupa ce s-a odihnit, il impartim in patru parti. Lafel impartim si untul in partru parti, din timp lasat la temperatura camerei.

6
Facut

Intindem foaia de aluat cam de marimea 45-55 cm. si o ungem bine cu o parte de unt.

7
Facut

Apoi se taie prin parti.

8
Facut

Si se impaturesc bucatile de aluat unul peste altul.

9
Facut

Asa procedam cu toate bucatile de aluat.

10
Facut

Le acoperim si le punem la frigider 6-8 ore. Puteti face acest aluat de cu seara si sa pregatiti placintele a doua zi.

Adelina

Revizuiri Reteta

Nu este nicio revizuire pentru aceasta reteta inca, utilizeaza formularul de mai jos pentru a scrie revizuirea ta.
anterior
Sarmale in foi de varza murata
urmator
Placinte din aluat in foi la cuptor

Adauga comentariu