2 0
Aluat pentru clatite

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

1 l Lapte de vaca
8 buc Oua
400 g Faina alba calitate superioara
100 ml Ulei de floarea soarelui
1 buc Esenta de vanilie
0,25 lingurite Sare

Aluat pentru clatite

Ingrediente

Mod de preparare

Share

Este cea mai simpla reteta de clatite. Eu o fac din un litru de lapte, dar poti sa micsorezi in jumatate sau sa dublezi cantitatea produselor, depinde la ce doriti sa le folositi. Le puteti servi cu gem, ciocolata topita, miere, sau le puteti rula cu brinza pentru a le coace in cuptor. Daca le doriti pentru retete mai dulci, adaugati zahar in compozitie. Cu aceasta reteta nu o sa dai gres niciodata.

(Visited 698 times, 4 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Punem ouale intr-un vas mai adinc, pentru a putea adauga in el toate ingredientele.

2
Facut

Batem ouale si sarea (zaharul) cu ajutorul unui tel .

3
Facut

Puneti faina si amestecati bine pana veti obtine un aluat de consistenta unei smantani foarte groase. Daca e prea gros, adaugati un pic de lapte pentru al putea amesteca mai bine si sa nu fie cu cocoloase.

4
Facut

Apoi incorporati laptele in aluat, putin cate putin, cam in 3-4 etape mestecand mereu.

5
Facut

Adaugam uleiul, esenta de vanilie si iarasi amestecam.

6
Facut

Incalziti bine tigaia pentru clatite, si ungeti-o cu putin ulei. Lasati sa se incalzeasca bine uleiul, dar sa nu se arda.

7
Facut

Se toarna cam jumatate de polonic de aluat in tigaie.

8
Facut

Distribuim aluatul uniform pe toata suprafata tigaii, coacem clatitele la foc mediu.

9
Facut

Cand se rumenesc pe o parte le intoarceti pe cealalta folosind o spatula.

10
Facut

Le rasturnam pe suprafata unui fundisor, sau pe masa de lucru pentru a se raci un pic.

11
Facut

Cele care s-au racit, le puneti pe un platou una peste alta. Se pot pastra la frigider, cu o folie de pelicula astupate, cam pentru o zi sau doua.
Pofta Buna!

Adelina

anterior
Dorada la cuptor cu lamaie
urmator
Clatite cu branza de vaci (Mule)
anterior
Dorada la cuptor cu lamaie
urmator
Clatite cu branza de vaci (Mule)

Adauga comentariu