0 0
Aluat pentru pizza

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

500 g Faina alba calitate superioara
300 ml Apa
4-5 linguri Ulei de masline
1 lingurite Zahar
20 g Drojdie proaspata
1 lingurite Sare

Adauga reteta la favorite

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Aluat pentru pizza

Ingrediente

Mod de preparare

Aceasta este varianta clasica de aluat pentru pizza, este reteta originala si ideala pentru pizza. Din putine ingrediente dar cu un rezultat perfect, important faina sa fie de buna calitate si atunci nu o sa aveti probleme cu aluatul.

(Visited 503 times, 9 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Intr-un vas de 300 ml de apa calduta adaugam 20 g de drojdie proaspata, 1 lingurita de zahar si amestecam usor.

2
Facut

Peste cateva minute veti observa ca acest amestec va face o spuma frumoasa.

3
Facut

Cernem faina si adaugam sare si amestecul de drojdie, zahar, apa calduta si incepem sa amestecam ingredientele, periodic adaugand una cate una lingurile de ulei de masline.

4
Facut

Aluatul il framintati cateva minute pana observati ca nu se mai lipeste de maini, daca mai este nevoie puteti sa mai adaugati un pic de faina dar nu multa, aluatul trebuia sa fie molcut. Astupati cu o folie sau un prosop si-l lasati sa creasca pentru 30-40 minute.

5
Facut

Dupa acest timp o sa observati ca aluatul va creste frumos, semn ca e deja gata pentru modelare :) il intindeti pe o tava mai mare sau doua rotunde de copt, acest fel de aluat il folositi la orice fel de pizza doriti.
Pofta Buna!

Adelina

Revizuiri Reteta

Nu este nicio revizuire pentru aceasta reteta inca, utilizeaza formularul de mai jos pentru a scrie revizuirea ta.
anterior
Taietei de casa cu ciuperci la cuptor
urmator
Pizza cu sunca si mozzarella

Adauga comentariu