0 0
Ardei grasi cu sos de rosii

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

2-3 kg Ardei gras
1,5-2 kg Rosii
3-4 buc Ceapa medii
1 buc Frunze de dafin
1,5 lingurita Sare dupa gust
0,25 lingurita Piper negru macinat
350-400 ml Ulei de floarea soarelui

Adauga reteta la favorite

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ardei grasi cu sos de rosii

Ingrediente

Mod de preparare

De obicei pregatesc aceasta reteta vara, sau toamna… atunci cand gradina e plina de ardei grasi si rosii proaspete. Dar nu este o regula, acum avem rosii si ardei in orice sezon. Nu e neaparat sa prajim ardeii, putem sa ii coacem la rola, dar este o diferenta intre aceste doua metode: in ulei raman mai crocanti, iar la rola se cam inmoaie, deja fiecare alege procedura dupa preferinta. Referitor la sosul de rosii: eu folosesc reteta de la tocanita de rosii, este foarte simpla si foarte gustoasa.

(Visited 496 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Mai intai pregatim tocanita si incepem prin a decoji rosiile :
- Spalam bine rosiile.
-Punem o cratita cu apa la fiert, intre timp ne ocupam de rosii- le facem cate o taietura in forma de cruce in coaja, nu adanc.
-Cand incepe sa fiarba apa, le dam drumul rosiilor in ea. Le tinem in apa nu mai mult de 2 minute.
-Le scoatem cu o spatula si le punem intr-un vas cu apa rece, le lasam putin sa se raceasca.
-Apoi le decojiti usor.

2
Facut

Si urmam pasii exact ca in reteta tocanitei de rosii:
-Ceapa o curatam de coaja si o taiem felii mari.
-O punem la prajit intr-o tigaie mai mare cu un pic de ulei de floarea soarelui.
-Rosiile decojite le taiem felii mari, asa ca pentru salata.
-Si dupa ce s-a rumenit un pic ceapa adaugam in tigaie rosiile taiate si o frunza de dafin, amestecam bine si lasam sa se pregateasca totul pentru aproximativ o ora, la foc mediu.
-Saram si piparam dupa gust.

3
Facut

Spalam ardeii si ii uscam cu un prosop, sau cu hartie de bucatarie ca sa nu sara stropi de ulei cand le dam drumul in ceaun.

4
Facut

Ii prajim intr-un ceaun cu mult ulei, pana se rumenesc bine.

5
Facut

Apoi ii scoatem atent cu o spatula intr-un vas si ii lasam sa se raceasca un pic, dupa care ii curatam de coaja.

6
Facut

Sunt foarte gustosi... se servesc ardeii cu tocanita de rosii.
Pofta Buna!

Adelina

Revizuiri Reteta

Nu este nicio revizuire pentru aceasta reteta inca, utilizeaza formularul de mai jos pentru a scrie revizuirea ta.
anterior
Rulada din cane de porc cu fistic
urmator
Carne de porc in suc propriu, la borcan

Adauga comentariu