0 0
Ardei grasi cu sos de rosii

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

2-3 kg Ardei gras
1,5-2 kg Rosii
3-4 buc Ceapa medii
1 buc Frunze de dafin
1,5 lingurita Sare dupa gust
0,25 lingurita Piper negru macinat
350-400 ml Ulei de floarea soarelui

Ardei grasi cu sos de rosii

Ingrediente

Mod de preparare

Share

De obicei pregatesc aceasta reteta vara, sau toamna… atunci cand gradina e plina de ardei grasi si rosii proaspete. Dar nu este o regula, acum avem rosii si ardei in orice sezon. Nu e neaparat sa prajim ardeii, putem sa ii coacem la rola, dar este o diferenta intre aceste doua metode: in ulei raman mai crocanti, iar la rola se cam inmoaie, deja fiecare alege procedura dupa preferinta. Referitor la sosul de rosii: eu folosesc reteta de la tocanita de rosii, este foarte simpla si foarte gustoasa.

(Visited 460 times, 10 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Mai intai pregatim tocanita si incepem prin a decoji rosiile :
- Spalam bine rosiile.
-Punem o cratita cu apa la fiert, intre timp ne ocupam de rosii- le facem cate o taietura in forma de cruce in coaja, nu adanc.
-Cand incepe sa fiarba apa, le dam drumul rosiilor in ea. Le tinem in apa nu mai mult de 2 minute.
-Le scoatem cu o spatula si le punem intr-un vas cu apa rece, le lasam putin sa se raceasca.
-Apoi le decojiti usor.

2
Facut

Si urmam pasii exact ca in reteta tocanitei de rosii:
-Ceapa o curatam de coaja si o taiem felii mari.
-O punem la prajit intr-o tigaie mai mare cu un pic de ulei de floarea soarelui.
-Rosiile decojite le taiem felii mari, asa ca pentru salata.
-Si dupa ce s-a rumenit un pic ceapa adaugam in tigaie rosiile taiate si o frunza de dafin, amestecam bine si lasam sa se pregateasca totul pentru aproximativ o ora, la foc mediu.
-Saram si piparam dupa gust.

3
Facut

Spalam ardeii si ii uscam cu un prosop, sau cu hartie de bucatarie ca sa nu sara stropi de ulei cand le dam drumul in ceaun.

4
Facut

Ii prajim intr-un ceaun cu mult ulei, pana se rumenesc bine.

5
Facut

Apoi ii scoatem atent cu o spatula intr-un vas si ii lasam sa se raceasca un pic, dupa care ii curatam de coaja.

6
Facut

Sunt foarte gustosi... se servesc ardeii cu tocanita de rosii.
Pofta Buna!

Adelina

anterior
Rulada din cane de porc cu fistic
urmator
Carne de porc in suc propriu, la borcan
anterior
Rulada din cane de porc cu fistic
urmator
Carne de porc in suc propriu, la borcan

Adauga comentariu