1 0
Ardei grasi umpluti cu orez si ciuperci (de post)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

5-6 buc Ardei gras medii
200 gr Orez
400 gr Ciuperci champinion
1 buc Morcov mare
1 buc Ceapa mare
50-70 ml Ulei de floarea soarelui sau de masline
1 lingurita Sare
0,25 lingurita Piper negru macinat optional
1 legatura Patrunjel proaspat mica
1 buc Frunze de dafin

Ardei grasi umpluti cu orez si ciuperci (de post)

Ingrediente

Mod de preparare

Share

Orezul il folosesc des in alimentatie, aceasta este reteta pe care o pregatesc pentru familia mea, nu doar in zilele de post. Este foarte gustoasa si arata, as putea spune eu, chiar foarte bine si pe o masa festiva.

(Visited 233 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Ciupercile se spala si se taie felii. Se incinge o tigaie cu 1-2 linguri de ulei si se pun ciupercile sa se caleasca bine.

2
Facut

Cand s-au rumenit frumos, le scoateti din tigaie si le puneti deoparte intr-o farfurie pana pregatim celelalte ingrediente.

3
Facut

Decojim ceapa si o taiem felii subtiri, o punem la prajit cu 2-3 linguri de ulei in tigaia in care am pregatit ciupercile.

4
Facut

Morcovul il spalati bine si il curatati, apoi il dati prin razatoarea cea mare. Cand ceapa s-a rumenit un pic il adaugati in tigaie, amestecati totul si lasati sa se caleasca pentru 2-3 minute impreuna.

5
Facut

Apoi adaugati ciupercile pregatite din timp, amestecati.

6
Facut

Si imediat punem aici orezul spalat in cateva ape, amestecam totul, saram si piparam. Adaugam 200 ml de apa si lasam pina orezul absoarbe toata apa.

7
Facut

Spalam patrunjelul si-l tocam marunt, il adaugam in tigaie si amestecam, gustam si mai saram daca este nevoie.

8
Facut

Lasam toata aceasta compozitie sa se raceasca un pic.

9
Facut

Acum pregatim ardeii pe care-i spalam si atent taiem la fiecare un capacel pentru a putea sa le scoatem cotorul.

10
Facut

Apoi cu ajutorul unei linguri umplem ardeii, ii aranjam intr-un vas in care se vor pregati.

11
Facut

Punem in fiecare ardei cate 1-2 linguri de apa fierbinte, le punem capacelul si apoi turnam apa pina la jumatatea ardeilor, sa nu-i cuprinda. Adaugam frunza de dafin si cand incepe sa fiarba apa, dati focul mai incet si lasati sa se gateasca pentru 35-40 de minute, sau pana vezi ca orezul s-a fiert.

12
Facut

Ii serviti calzi.
Pofta Buna!

Adelina

Mancare de vinete cu naut
anterior
Mancare de vinete cu naut
urmator
Gogosele cu miere (papanasi)
Mancare de vinete cu naut
anterior
Mancare de vinete cu naut
urmator
Gogosele cu miere (papanasi)

Adauga comentariu