0 0
Ardei iuti in otet pentru iarna

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

600-700 gr Ardei iuti
3 pahare otet
1 pahar Apa
1 lingurita Sare
1 lingurita Zahar optional
1-2 fire Frunze de telina
5-6 buc Piper negru boabe

Ardei iuti in otet pentru iarna

Ingrediente

Mod de preparare

Share

In fiecare an pregatesc ardei iuti pentru iarna dupa aceasta reteta. E o reteta simpla si reusita. Anul acesta am avut in gradina putini ardei iuti, dar totusi am strins o cantitate suficienta pentru borcanul meu. Am incercat sa pun ardeii in borcan doar cu otet, fara sa adaug apa, m-a sfatuit si pe mine cineva, credeti-ma pe cuvant ca e o idee foarte rea 🙂 , se primesc otetosi si nu poti sa-i mananci. De cativa ani buni ma folosesc de aceasta reteta de ardei iuti in otet pentru iarna si sunt foarte multumita.

(Visited 309 times, 2 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Ardeii se spala bine, se taie un pic din codita.

2
Facut

Pregatim un borcan de 1,5 litri. La fundul borcanului punem frunza de telina, piperul negru, sarea si zaharul. Apoi aranjam ardeii iuti, unul cate unu.

3
Facut

Deasupra turnam otetul si apa, aici trebuie sa fiti atenti, borcanul trebuie sa fie plin cu lichid astfel incat trei parti din borcan sa fie cu otet si una cu apa, totul depinde de cati ardei vei ticsi in borcan.

4
Facut

Ii pui capacul bine si il clateni un pic sa se dezolve sarea si zaharul, borcanul il pui la rece si in 1-2 luni ardeii sunt deja marinati.
Pofta Buna!

Adelina

Sos "Tzatziki"
anterior
Sos „Tzatziki”
Chec cu ciocolata
urmator
Chec cu ciocolata
Sos "Tzatziki"
anterior
Sos „Tzatziki”
Chec cu ciocolata
urmator
Chec cu ciocolata

Adauga comentariu