1 0
Asorti de legume marinate

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

1,5 kg Gogosari
1 buc Conopida mare
1,5 kg Castraveti
2-3 buc Dovlecei medii
1,5 kg Morcov
3 buc Ceapa mari
20 catei Usturoi
20 de boabe Piper negru boabe
15 boabe Ienibahar
cateva crengute Marar uscat
cateva fire Frunze de telina
5 buc Frunze de dafin
Pentru marinata
3 pahare Apa
0,5 pahar Zahar
1 pahar Otet de masa de 9%
3 lingurite Sare neiodata

Adauga reteta la favorite

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Asorti de legume marinate

Ingrediente

  • Pentru marinata

Mod de preparare

Suntem in plin sezon al conservatiilor pentru iarna si cum la mine in familie legumele marinate se consuma in cantitati industriale 🙂 …astazi va prezint faimoasa mea reteta “Asorti de legume marinate”. Pot fi folosite cu mare succes la mesele de sarbatoare pe langa mancarurile din carne, datorita gustului placut si aspectului atragator. V-as recomanda sa tineti in apa rece pentru 3-4 ore castravetii si conopida. Eu am folosit borcane de 1,5 litri si cantitatea de legume mi-a ajuns pentru 5 borcane, cantitatea de apa difera in dependenta de densitatea legumelor in borcan… asa ca, o masurati singuri. Legumele astfel marinate sunt crocante si cu un gust dulce-acrisor.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Pregatim toate ingredientele: curatam de coaja ceapa si usturoiul.

2
Facut

Curatam de coaja morcovul si il taiem rondele subtiri.

3
Facut

Pentru a taia legumele, am folosit un cutitas zimtat.

4
Facut

Castravetii se spala bine.

5
Facut

Si se taie rondele aproximativ cu grosimea de 1-1,5 cm.

6
Facut

Dovleceii se spala bine si la fel se taie rondele.

7
Facut

Conopida se taie floricele si spala bine in apa rece.

8
Facut

Spalam bine gogosarii si-i taiem felii.

9
Facut

La fundul borcanului punem o crenguta de telina, floarea de la marar uscat, frunza de dafin, 4 catei de usturoi, cateva felii de ceapa taiate rondele, 3 boabe de ienibahar si 4-5 boabe de piper negru.

10
Facut

Apoi aranjam in straturi legumele.

11
Facut

Intr-o cratita cu volumul de 5 litri punem apa la fiert, cand incepe a fierbe o turnam in borcanele cu legume. Deasupra punem capacele, fara a le sigila. Lasam sa stea astfel pentru 10-15 minute.

12
Facut

Acum vom masura apa din borcane cu un pahar de 200 ml, pentru a va orienta la prepararea marinadei. Am turnat inapoi in cratita apa doar de la 4 borcane, de la un borcan am aruncat-o fiindca daca vom adauga si otetul se primeste prea mult lichid.

13
Facut

In dependenta de cate pahare cu apa aveti, adaugati aici zaharul si sarea. Amestecati bine pana se dizolva, cand incepe sa fiarba adaugati otetul.

14
Facut

Lasati sa dea in clocot si imediat turnati in borcan si sigilati capacul, borcanul il puneti sub o plapuma calda cu capacul in jos.

15
Facut

Procedati astfel cu toate borcanele si le lasati la caldut 12 ore, sau peste noapte.

16
Facut

Apoi le depozitati la rece intr-o camara sau beci. Sunt gata de consum in 2-3 saptamani.
Pofta Buna!

Adelina

Revizuiri Reteta

Nu este nicio revizuire pentru aceasta reteta inca, utilizeaza formularul de mai jos pentru a scrie revizuirea ta.
anterior
Tartine fierbinti
urmator
Vinete evantai

Adauga comentariu