0 0
Biscuiti “Cusma lui Guguta”

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

200 gr Margarina
400-500 gr Faina alba
2 linguri Smantana sau maioneza
150 gr Zahar
1 buc Oua
0,5 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita Otet de masa
1 buc Esenta de vanilie
2 cutii Lapte condensat de 370 gr
400-500 gr Nuci
100 gr Zahar pudra

Adauga reteta la favorite

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Biscuiti “Cusma lui Guguta”

Ingrediente

Mod de preparare

Cat nu ar parea de straniu, dar asa este… fiecare reteta isi are momentul sau unic de aparitie si iata ca astazi am hotarat ca e timpul pentru acesti minunati biscuiti. De ce anume “Cusma lui Guguta”? la drept vorbind, in varianta mai usoara si mai repede, eu i-am numit “Conuri de brad”… dar totusi acesti biscuiti au avut mereu numele de “Cusma lui Guguta”. Este o reteta veche mostenita de la bunica mea, cu amintiri placute si frumoase din copilarie. Sarbatorile de iarna le intalneam neaparat cu acest deliciu 🙂 . Sunt foarte gustosi si au un aspect atragator. Procesul de pregatire e cam migalos, dar se merita tot efortul depus. Si inca un secret… cu cat mai multa nuca, cu atat mai gustos 😉

(Visited 1 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Intr-un vas punem oul, zaharul, smantana si esenta de vanilie. Amestecam totul bine.

2
Facut

Bicarbonatul de sodiu il stingem cu otetul de masa, apoi adaugam in vasul cu ingredientele de mai sus.

3
Facut

Apoi cernem deasupra faina, adaugam margarina moale - la temperatura camerei si amestecam totul bine.

4
Facut

Framantam un aluat molcut si nelipicios.

5
Facut

Il astupam cu folie alimentara si il dam la rece in frigider pentru 4-5 ore, eu il fac seara si il las toata noaptea la frigider.

6
Facut

Dupa acest timp, il scoatem de la rece si il dam prin razatoarea cea mare, intr-un strat subtire, pe o foaie de copt asternuta intr-o tava.

7
Facut

Dam totul apoi in cuptorul preincalzit la 180 °C pentru 20-25 de minute, sau pana se rumeneste usor. Cuptorul la fiecare este diferit, asa ca aveti grija sa nu ardeti blatul de biscuit.

8
Facut

Il lasati apoi sa se raceasca bine. Turta de biscuit se pastreaza foarte bine chiar si pentru cateva zile la loc uscat si racoros. Deci, o puteti pregati din timp.

9
Facut

Punem cutiile de lapte condensat la fiert intr-o cratita in care asternem un prosop de bucatarie, cutiile le punem culcate :) ... anume asa, procesul acesta de fierbere o sa fie mai linistit si mai sigur. Trebuie sa fiarba pentru 3 ore, aveti grija sa fie apa suficienta in vas cat sa le acopere bine. Dupa acest timp, le punem intr-un vas cu apa rece. Bine ar fi sa le fierbem inaintea pregatirii aluatului si sa le tinem la rece pana vom face biscuitii, aveti grija deci atunci cand montam biscuitii, laptele condensat trebuie sa fie neaparat rece.

10
Facut

Miezul de nuca il coacem pentru cateva minute in rola, sau intr-o tigaie pe aragaz.

11
Facut

Apoi le maruntim cu un facalet.

12
Facut

La fel procedam si cu turta de biscuit, dar nu foarte marunt.

13
Facut

Si adaugam in vasul cu nuca.

14
Facut

Apoi adaugam laptele condensat.

15
Facut

Si amestecam totul bine.

16
Facut

Pana se omogenizeaza totul.

17
Facut

Punem zahar pudra intr-un pahar micut, cu forma mai lunguiata.

18
Facut

Apoi il umplem bine cu compozitia pentru fursecuri. Intoarcem paharul cu capul in jos, tinand palma sub el. Ar trebui sa iasa din prima, dar daca totusi nu se primeste, atunci bati usor paharul in palma.

19
Facut

Presurati un pic de zahar pudra pe un platou si puneti pe el fursecul nostru. Procedam astfel pana facem toti biscuitii. Sunt foarte deliciosi.
Pofta Buna!

Adelina

Revizuiri Reteta

Nu este nicio revizuire pentru aceasta reteta inca, utilizeaza formularul de mai jos pentru a scrie revizuirea ta.
anterior
Mucenici Moldovenesti (Sfintisori)
urmator
Pizza pe paine cu ciuperci si masline verzi

Adauga comentariu