1 0
Biscuiti de casa

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

500 gr Faina alba
2 buc Oua
150 gr Zahar
200 gr Unt
1 buc Lamaie doar coaja data prin razatoare
10 gr Praf de copt
1 buc Esenta de vanilie
2-3 linguri Zahar pudra
1 praf Sare

Adauga reteta la favorite

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Biscuiti de casa

Ingrediente

Mod de preparare

Niste biscuiti crocanti, faramiciosi cu o aroma placuta de vanilie si lamaie. La prepararea lor vei avea nevoie de o masina de tocat carne cu accesoriu pentru biscuiti, a mea e mostenita de la bunica 🙂 , dar sunt sigura ca o puteti gasi in comert. La noi in familie se pregateau anume de sarbatori, fie Paste, sau Craciun, cu acesti biscuiti intalneam uratorii si colindatorii. Din cand in cand, imi rasfat cu ei familia, sunt foarte gustosi si se prepara usor. Cu un pahar de lapte cald, sau cu o cana de ceai sunt pur si simplu nemaipomeniti!

(Visited 528 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Intr-un vas mai mare amestecam zaharul cu ouale si praful de sare.

2
Facut

Apoi adaugam untul, la temperatura camerei.

3
Facut

Dam prin razatoare coaja de lamaie si o adaugam in vas, amestecam totul bine.

4
Facut

Deasupra cernem faina, putin cate putin, amestecam mai intai cu telul, apoi framantam cu mainele.

5
Facut

Aluatul trebuie sa fie tare, nelipicios.

6
Facut

Pentru aceste fursecuri aveti nevoie de o asa forma pentru biscuiti ce se monteaza la masina de tocat carne.

7
Facut

Luati cate o bucata de aluat si o puneti in masina de tocat, cu o mana presati un pic aluatul.

8
Facut

Cu cealalta maina vom tine biscuitii ce se formeaza, lungimea o alegeti singuri, eu am ales marimea unei palme.

9
Facut

Apoi ii aranjam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

10
Facut

Aici am incercat si alta forma, dam tava in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 15-20 de minute, la temperatura de 180°C.

11
Facut

Aveti grija, se rumenesc repede, nu va duceti prea departe de cuptor :) .

12
Facut

Mie imi plac un pic mai rumeni.

13
Facut

Cat sunt calzi, ii dam deasupra cu zahar pudra.

14
Facut

Si se servesc cu mare placere.
Pofta Buna!

Adelina

Revizuiri Reteta

Nu este nicio revizuire pentru aceasta reteta inca, utilizeaza formularul de mai jos pentru a scrie revizuirea ta.
anterior
Rata in sos de bere
urmator
Briose cu dovlecel si cascaval

Adauga comentariu