0 0
Briose Cruffins

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

400 gr Faina alba
70 gr Zahar
150 ml Lapte de vaca
1 buc Oua
6 gr Drojdie uscata 1 plic
0,5 lingurita Sare
20 ml Ulei fara miros
100-150 gr Unt moale, la temperatura camerei

Briose Cruffins

Ingrediente

Mod de preparare

Share

Cruffins… o combinatie perfecta dintre briose si croissants. Aceasta este reteta mea de Cruffins, niste briose foarte gustoase si aratoase, cu o aroma placuta si fina de unt. Dupa parerea mea, aceste briose sunt foarte gustoase atunci cand sunt calde, decat atunci cand se racesc… deci, cum le-ai pregatit, fuga ii strangi pe toti la un ceai 😉 Eu m-am folosit de un mixer pentru aluat, dar se poate framanta cu mainile, foarte usor.

(Visited 64 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Punem laptele cald si zaharul in bolul mixerului.

2
Facut

Oul il amestecam bine cu o furculita.

3
Facut

Si-l adaugam in bol, punem sarea si uleiul... pornim mixerul doar pentru cat sa se amestece ingredientele.

4
Facut

Drojdia o incorporam in faina.

5
Facut

Si putin cate putin, adaugam in vasul mixerului. Mixam continuu.

6
Facut

Undeva... pentru 10-15 minute.

7
Facut

Trebuie sa obtineti un aluat moale si nelipicios.

8
Facut

Il punem apoi intr-un vas si-l lasam sa creasca la loc caldut pana isi dubleaza sau chiar tripleaza volumul.

9
Facut

Asa a crescut aluatul meu :)

10
Facut

Il trecem apoi pe masa de lucru.

11
Facut

Il impartim in 6 bucati egale.

12
Facut

Luam o bucata de aluat si o intindem foarte subtire, dandu-i o forma dreptunghiulara, lungimea 50-60 cm- latimea 17-18 cm (aproximativ).

13
Facut

Untul moale, la temperatura camerei, il impartim in 6 bucati. Apoi cu o bucatica ungem pe toata suprafata aluatului intr-un strat subtire.

14
Facut

Rulam apoi strans.

15
Facut

Cu un cutit ascutit taiem ruloul in jumatate pe lungime.

16
Facut

Fiecare jumatate o strangem astfel incat sa obtinem un melc.

17
Facut

Le punem apoi in tava pentru briose, pe care am uns-o cu un pic de unt si am tapetat-o cu faina. Daca nu le faci repede, atunci te-as sfatui sa acoperi tava cu folie de pelicula si sa o lasi in frigider pana formezi toate briosele.

18
Facut

Dupa ce le-ai facut pe toate, acoperi tava cu pelicula si lasi sa creasca pentru 40-60 de minute.

19
Facut

Pana isi maresc vizibil volumul. Dam tava in cuptorul preincalzit la temperatura de 180-200°C , pentru 30-35 de minute.

20
Facut

Pina se rumenesc frumos deasupra.

21
Facut

Apoi le scoatem din tava si le lasam sa se raceasca un pic. Asa arata fiecare srtat subtire de aluat... frumos, nu ?

22
Facut

Pofta Buna!

Adelina

anterior
Prajitura cu aluat razuit
urmator
Terci Arnaut
anterior
Prajitura cu aluat razuit
urmator
Terci Arnaut

Adauga comentariu