0 0
Broccoli gratinat

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

700-800 gr Broccoli 1 buc
1 lingurita Sare
100 gr Cascaval
Sos "Bechamel"
500 ml Lapte de vaca
50 gr Faina alba
50 gr Unt
0,5 lingurita Sare dupa gust
0,25 lingurita Piper negru macinat
0,25 lingurita Nucsoara

Adauga reteta la favorite

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Broccoli gratinat

Ingrediente

  • Sos "Bechamel"

Mod de preparare

Am hotarat sa va prezint azi o reteta de broccoli gratinat si nu una simpla, ci una cu un mic secret delicios : broccoli gratinat cu sos alb “Bechamel” si cascaval la cuptor, foarte simplu si usor. Sosul l-am pregatit dupa reteta mea, mai jos aveti scris, pe scurt, cum se gateste el, daca doriti sa vedeti si pozele atunci intrati la reteta de sos “Bechamel”, la fel si cum pregatim buchetelele de broccoli. Cascavalul il alegeti pe cel care va place, doar sa fie unul care se topeste frumos. Copiii au mancat cu asa o pofta, incat am hotarat ca pe viitor o sa fac aceasta reteta din cantitate dubla de ingrediente 🙂 .

(Visited 105 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Pregatim buchetelele de broccoli:
- taiem buchetelele de broccoli exact sub floare
- punem la fiert o cratita cu apa
- cand incepe sa fiarba, adaugam sarea si buchetele de broccoli
- lasam 2-3 minute sa fiarba
- apoi obligatoriu dupa acest timp le scoatem intr-un bol cu apa rece, pentru 5-10 minute
- le punem intr-o strecuratoare sa se scurga bine de apa

2
Facut

Pregatim sosul alb:
- punem faina intr-un bol, adaugam putin cate putin laptele amestecand continuu sa nu fie cocoloase.
- strecuram compozitia printr-o sita intr-un vas pe care il vom pune la fiert.
- punem cratita la foc mic si amestecam continuu pina se ingroasa compozitia.
- adaugam untul bucati si amestecam pina se topeste.
- saram, piparam si adaugam nucsoara. Amestecam bine.

3
Facut

Dam prin razatoare cascavalul.

4
Facut

Apoi aranjam bucatelele de broccoli intr-o forma de copt si peste ele turnam sosul Bechamel.

5
Facut

Deasupra punem cascavalul, punem totul in cuptorul preincalzit la 200-220 °C, sa se coaca timp de 10-15 minute, sau pana se rumeneste frumos.

6
Facut

Apoi scoatem tava din cuptor.

7
Facut

Si se poate de servit.
Pofta Buna!

Adelina

Revizuiri Reteta

Nu este nicio revizuire pentru aceasta reteta inca, utilizeaza formularul de mai jos pentru a scrie revizuirea ta.
anterior
Mazare verde pentru iarna
urmator
Prajitura “Zebra”

Adauga comentariu