0 0
Budinca de dovlecei

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

600 gr Dovlecei
100 ml Lapte de vaca
4-5 buc Oua
150 gr Cascaval
50 gr Mozzarella
3-4 catei Usturoi
10 gr Unt sau 2-3 linguri ulei
1 legatura Marar verde mica
2-3 fire Ceapa verde
1 lingurita Sare
0,25 lingurita Piper negru macinat

Budinca de dovlecei

Ingrediente

Mod de preparare

Share

O budinca suculenta si aromata, cu multe bucatele de dovlecei. Pentru aceasta reteta am folosit niste dovlecei fragezi si nu a fost necesar sa ii curat de coaja, dar daca totusi ii aveti mai „batrani”, atunci ii curatati neaparat. Mozzarella o poti inlocui cu cascaval clasic… mie pur si simplu imi place gustul si textura ei si cred ca se potriveste foarte bine in aceasta reteta.

(Visited 48 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Dovleceii se spala si se taie cubulete.

2
Facut

Nici prea mici, dar nici prea mari.

3
Facut

Verdeata se spala si se toaca marunt, o adaugam in vasul cu dovlecei.

4
Facut

In alt vas punem ouale, saram, piparamsi amestecam usor totul.

5
Facut

Adaugam laptele.

6
Facut

Apoi dam prin razatoarea cea mare cascavalul si adaugam 100 gr in vasul cu oua si lapte. Amestecam bine.

7
Facut

Si turnam toata compozitia aceasta in vasul cu dovlecei, amestecam bine toate ingredientele.

8
Facut

Dupa care, turnam totul intr-o tava unsa cu unt (20\30 cm) si dam totul in cuptorul preincalzit la 180-200 grade °C pentru 35-40 de minute. Daca tava e din sticla, o puneti fara a incalzi cuptorul si lasati la copt pentru 50 de minute.

9
Facut

Dupa acest timp, presurati deasupra cu cascavalul ramas si o mai dati la rola inca pentru 10-15 minute, sau pana se rumeneste totul frumos.

10
Facut

O lasati apoi sa se raceasca un pic in tava.

11
Facut

Dupa care, o puteti felia si servi.
Pofta Buna!

Adelina

anterior
Piept de pui in crusta de bacon
urmator
Dovlecei marinati
anterior
Piept de pui in crusta de bacon
urmator
Dovlecei marinati

Adauga comentariu