0 0
Budinca de dovlecei

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

600 gr Dovlecei
100 ml Lapte de vaca
4-5 buc Oua
150 gr Cascaval
50 gr Mozzarella
3-4 catei Usturoi
10 gr Unt sau 2-3 linguri ulei
1 legatura Marar verde mica
2-3 fire Ceapa verde
1 lingurita Sare
0,25 lingurita Piper negru macinat

Adauga reteta la favorite

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Budinca de dovlecei

Ingrediente

Mod de preparare

O budinca suculenta si aromata, cu multe bucatele de dovlecei. Pentru aceasta reteta am folosit niste dovlecei fragezi si nu a fost necesar sa ii curat de coaja, dar daca totusi ii aveti mai “batrani”, atunci ii curatati neaparat. Mozzarella o poti inlocui cu cascaval clasic… mie pur si simplu imi place gustul si textura ei si cred ca se potriveste foarte bine in aceasta reteta.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Dovleceii se spala si se taie cubulete.

2
Facut

Nici prea mici, dar nici prea mari.

3
Facut

Verdeata se spala si se toaca marunt, o adaugam in vasul cu dovlecei.

4
Facut

In alt vas punem ouale, saram, piparamsi amestecam usor totul.

5
Facut

Adaugam laptele.

6
Facut

Apoi dam prin razatoarea cea mare cascavalul si adaugam 100 gr in vasul cu oua si lapte. Amestecam bine.

7
Facut

Si turnam toata compozitia aceasta in vasul cu dovlecei, amestecam bine toate ingredientele.

8
Facut

Dupa care, turnam totul intr-o tava unsa cu unt (20\30 cm) si dam totul in cuptorul preincalzit la 180-200 grade °C pentru 35-40 de minute. Daca tava e din sticla, o puneti fara a incalzi cuptorul si lasati la copt pentru 50 de minute.

9
Facut

Dupa acest timp, presurati deasupra cu cascavalul ramas si o mai dati la rola inca pentru 10-15 minute, sau pana se rumeneste totul frumos.

10
Facut

O lasati apoi sa se raceasca un pic in tava.

11
Facut

Dupa care, o puteti felia si servi.
Pofta Buna!

Adelina

Revizuiri Reteta

Nu este nicio revizuire pentru aceasta reteta inca, utilizeaza formularul de mai jos pentru a scrie revizuirea ta.
anterior
Piept de pui in crusta de bacon
urmator
Dovlecei marinati

Adauga comentariu