1 0
Cappelletti

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

250 gr Carne de porc
250 gr Carne de vita
100 gr Mortadella
50-70 gr Speck
3-4 buc Oua
600-700 gr Faina
80-90 gr Parmesan
80 gr Unt
1 lingurita Sare
0,25 lingurita Piper negru macinat
0,25 lingurita Nucsoara optional

Adauga reteta la favorite

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Cappelletti

Ingrediente

Mod de preparare

Acus va voi scrie in cativa pasi simpli reteta italiana de “Cappelletti”! Stiu ca majoritatea din voi procurati acest produs deja gata preparat din orice supermarket, sau magazin mare, insa va pot spune ca nu se fac greu… un pic cam migaloasa e toata procedura, dar daca faci o cantitate mai mare si o congelezi, atunci ai la orice ora magazinul tau de cappelletti acasa 🙂 , mai jos o sa afli si metoda de congelare. Va pot spune ca deja de ani buni ma folosesc de aceasta reteta si mereu e cu succes.

(Visited 483 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Pentru inceput vom pregati umplutura pentru aluat: dam prin masina de tocat carnea speckul, bucata de mortadella, carnea de vita si cea de porc, punem totul intr-un vas mai mare si apoi adaugam parmezanul dat prin razatoarea cea mica.

2
Facut

Intr-o cratita topim untul.

3
Facut

Il lasam un pic sa se raceasca si-l adaugam in vas, saram, piparam, radem si un pic de nucsoara, amestecam totul bine.

4
Facut

Cam asa ar trebui sa se primeasca, sa nu fie prea moale.

5
Facut

Acum vom pregati aluatul: intr-un vas mai mare amestecam ouale cu faina si framantam un aluat un pic mai moale decat la taiteii de casa.

6
Facut

Impartim aluatul in 4 bucati pe care le invelim cu folie de plastic si le lasam un pic sa se odohneasca. Apoi pe o suprafata de lucru intindem subtire o bucata de aluat.

7
Facut

Apoi cu un pahar, sau cu o forma rotunda, decupam cerculete mici.

8
Facut

Cu o lingurita luam cate putin din umplutura de carne si punem pe bucatica rotunda de aluat.

9
Facut

Si inchidem bine capetele, le presam bine cu degetele.

10
Facut

Apoi unim bine cele doua colturi.

11
Facut

Cam asa ar trebui sa fie.

12
Facut

Procedam astfel pina le terminam de facut pe toate, apoi mai intindem o turta de aluat si mai facem inca o tura :) .

13
Facut

Eu de obicei fac din cantitatea dubla de ingrediente si o parte le congelez, se pastreaza perfect pentru 2, sau chiar si 3 luni. Procedam in felul urmator: presuram faina pe un platou, sau farfurie si asezam pe ea cappelletti, apoi dam la congelator pentru 20-30 de minute. Daca le punem in pungi fara sa le congelam un pic, se vor lipi unul de altul.

14
Facut

Dupa acest timp le scoatem de la rece si le punem in pungi, sau in caserole pentru congelator, scriem data fabricarii si le dam inapoi in congelator.

15
Facut

Daca dorim sa le servim imediat atunci punem intr-o cratita apa la fiert, adaugam sare si cand incepe sa fiarba apa punem in ea cateva cappelletti.

16
Facut

Sunt gata in aproximativ 10 minute, trebuie sa se ridice toate la suprafata.

17
Facut

Apoi le luam cu o spatula cu gauri din apa si le punem in alt vas, deasupra punem o bucatica mica de unt si un pic de parmezan ras.

18
Facut

Se serveste cald.
Pofta Buna!

Adelina

Revizuiri Reteta

Nu este nicio revizuire pentru aceasta reteta inca, utilizeaza formularul de mai jos pentru a scrie revizuirea ta.
File de porc la cuptor cu usturoi si vin alb
anterior
File de porc la cuptor cu usturoi si vin alb
Ciorba cu varza si sfecla rosie
urmator
Ciorba cu varza si sfecla rosie

Adauga comentariu