0 0
Carne de porc in suc propriu, la borcan

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

3-3,5 kg Carne de porc
1 buc Ceapa
1 lingura Sare
Piper negru boabe
Frunze de dafin

Adauga reteta la favorite

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Carne de porc in suc propriu, la borcan

Ingrediente

Mod de preparare

Carnea de porc in aceasta reteta poate fi inlocuita cu cea de gaina, rata, peste, vita, iepure, etc. Este o reteta simpla si foarte usor de realizat in conditii casnice. Eu am folosit o cantitate mai mare de carne, din ingredientele de mai jos veti obtine 4-5 borcanase de 750 gr. Carnea pregatita astfel o puteti pastra in beci, sau in frigider. O puteti consuma asa ca atare, sau in cartofi, oua prajite, hrisca, paste… in ce doriti voi. Acesta carne este foarte gustoasa si este o usurinta atunci cand nu prea ai mult timp la dispozitie pentru a gati 🙂 .

(Visited 361 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Carnea e de preferat sa fie un pic mai grasa, o taiem bucati mici, asa cam de marimea unei nuci. O punem intr-un vas mai mare, adaugam sarea si amestecam bine. Eu am avut o cantitate mult mai mare de carne, asa ca, am adaugat sarea direct in borcan, dupa ce am aranjat carnea in el: 1 lingurita la un borcan de 750 gr.

2
Facut

Punem un strat de carne in borcan, deasupra adaugam o bucatica de ceapa, o frunza de dafin mica si cateva boabe de piper negru.

3
Facut

Apoi umplem foarte bine borcanul, deasupra punem o bucatica de slanina, dar daca nu aveti, puteti sa nu puneti.

4
Facut

Borcanele le aranjati intr-o tava, apoi turnati un pic de apa in ea, borcanele sa fie la o adancime de 2-3 cm in apa. Astupam borcanele cu folie de aluminiu, sau ca in cazul meu: cu capace fara inel de cauciuc. Eu, de exemplu, am cateva capace la care le-am scos inelele de cauciuc si le folosesc la prepararea conservatiilor ce necesita sterilizare in rola, dupa fiecare procedura le spal si le usuc bine, apoi le folosesc la urmatoarea conservatie.

5
Facut

Punem tava in cuptorul care nu trebuie sa fie incalzit din timp, il pornim atunci cand punem borcanele cu carne, la temperatura de 180-200°C pentru 2 ore, dupa acest timp micsoram temperatura pana la 140-150°C si mai lasam pentru inca aproximativ 2 ore. Veti observa ca carnea se lasa mult asa ca, luati atent dintr-un borcan si completati celelalte borcane, apoi le mai puneti la rola pentru inca 20-25 de minute.

6
Facut

Dupa care, sigilam bine borcanele cu capace sterilizate din timp, deja sa fie cu inele de cauciuc :) .

7
Facut

Apoi intoarcem borcanele cu capacul in jos pe masa si le lasam asa pana se racesc bine.

8
Facut

Dupa care, le putem depozita in beci, sau in frigider daca aveti o cantitate mai mica si la necesitate de servit.
Pofta Buna!

Adelina

Revizuiri Reteta

Nu este nicio revizuire pentru aceasta reteta inca, utilizeaza formularul de mai jos pentru a scrie revizuirea ta.
anterior
Ardei grasi cu sos de rosii
urmator
Vinete cu sos de rosii si mozzarella

Adauga comentariu