0 0
Carne de vitel in sos de lamaie (Piccatina al limone)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

4-5 felii Carne de vitel 400-500 gr
1 pahar Faina alba
50 ml Unt
50-70 ml Ulei de floarea soarelui
0,5 buc Lamaie
1 lingurita Sare
0,25 lingurita Piper negru macinat
1-2 crengute Rozmarin
1 legatura Patrunjel proaspat mica

Adauga reteta la favorite

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Carne de vitel in sos de lamaie (Piccatina al limone)

Ingrediente

Mod de preparare

O receta milaneza raspandita in toata Italia. “Piccatina” – deoarece carnea mai intai se da bine prin faina si apoi se coace in unt cald. Am intalnit unele retete mai vechi in care se foloseste vin rosu Marsala, dar in zilele de astazi mai des este intalnita varianta cu lamaie. O mancare ce se prepara foarte repede si se serveste calda pe langa o salata de sezon, sau cu legume coapte.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Carnea se spala bine si se taie felii de 1-1,5 cm.

2
Facut

Se bate apoi bine, daca bucatile sunt prea mari le poti taia in jumatate.

3
Facut

Deci, pregatesti toate bucatile.

4
Facut

Luam cate o bucata de carne si o tamponam bine cu un servetel de hartie, pentru o extrage surplusul de apa din ea.

5
Facut

Apoi o dam prin faina, procedam astfel cu toate bucatile de carne.

6
Facut

Intr-o tigaie mai mare turnam uleiul si apoi punem untul. Cand se incinge bine, adaugam bucatile de carne.

7
Facut

Le prajim bine pe ambele parti, saram si piparam, adaugam crenguta de rozmarin.

8
Facut

Apoi scurgem sucul de lamaie si adaugam 200 ml de apa, sau si mai bine ar fi daca ati inlocui apa cu bulion din legume. Lasati sa se pregateasca totul pentru 10-15 minute la foc mic. In acest timp ar trebui sa se formeze un sos pe langa carne, dar daca totusi nu se ingroasa... intr-un bol mic dizolvam o lingurita de faina in putina apa si adaugam in tigaie.

9
Facut

La final presuram cu patrunjel proaspat taiat marunt, stingem focul, punem capacul si lasam pentru 5 minute sa se patrunda toate aromele.

10
Facut

Se serveste imediat cat este calda.
Pofta Buna!

Adelina

Revizuiri Reteta

Nu este nicio revizuire pentru aceasta reteta inca, utilizeaza formularul de mai jos pentru a scrie revizuirea ta.
anterior
Tocanita de vinete coapte
urmator
Porumb fiert

Adauga comentariu