Ingrediente
-
4-5 felii Carne de vitel400-500 gr
-
1 pahar Faina alba
-
50 ml Unt
-
50-70 ml Ulei de floarea soarelui
-
0,5 buc Lamaie
-
1 lingurita Sare
-
0,25 lingurita Piper negru macinat
-
1-2 crengute Rozmarin
-
1 legatura Patrunjel proaspatmica
Mod de preparare
O receta milaneza raspandita in toata Italia. „Piccatina” – deoarece carnea mai intai se da bine prin faina si apoi se coace in unt cald. Am intalnit unele retete mai vechi in care se foloseste vin rosu Marsala, dar in zilele de astazi mai des este intalnita varianta cu lamaie. O mancare ce se prepara foarte repede si se serveste calda pe langa o salata de sezon, sau cu legume coapte.
Pasi de urmat
1
Facut
|
|
2
Facut
|
|
3
Facut
|
|
4
Facut
|
|
5
Facut
|
|
6
Facut
|
|
7
Facut
|
|
8
Facut
|
Apoi scurgem sucul de lamaie si adaugam 200 ml de apa, sau si mai bine ar fi daca ati inlocui apa cu bulion din legume. Lasati sa se pregateasca totul pentru 10-15 minute la foc mic. In acest timp ar trebui sa se formeze un sos pe langa carne, dar daca totusi nu se ingroasa... intr-un bol mic dizolvam o lingurita de faina in putina apa si adaugam in tigaie. |
9
Facut
|
|
10
Facut
|