0 0
Cartofi cu mazare verde

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

500 gr Carne de porc muschi
4-5 buc Cartofi mari
250-300 gr Mazare verde
1 buc Ceapa mare
1 buc Morcov mare
1 legatura Marar verde mica
50 ml Ulei de floarea soarelui
1 buc Frunze de dafin
1 lingurita Sare
0,25 lingurita Piper negru macinat

Adauga reteta la favorite

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Cartofi cu mazare verde

Ingrediente

Mod de preparare

Vara ne soseste nu numai cu arome si gusturi noi, dar si cu culori vii, atragatoare. Ne place sa vedem ceva frumos nu numai gustos in farfurie 😉 . Mazarea verde este alimentul minune al acestui sezon, o puteti folosi atat in supe, salate… la preararea diverselor mancaruri. Eu am folosit mazare congelata, care s-a pastrat foarte bine in frigider, dar aceasta reteta o puteti realiza folosind mazare verde din comert, sau din gradina. Carnea de porc o puteti inlocui cu oricare alta… dupa preferinta: de pui, iepure, sau vita. O mancarica pentru toata familia 🙂 .

(Visited 61 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Carnea se spala si se taie bucatele medii, si o punem la calit intr-un ceaun cu ulei. Amestecam bine periodic.

2
Facut

Dupa 10-15 minute saram si piparam, adaugam frunza de dafin, amestecam si punem capacul. Lasam la foc mic sa se gateasca pentru 30-40 de minute.

3
Facut

Dupa acest timp, curatam de coaja o ceapa si o taiem felii, o adaugam in ceaunul cu carne.Amestecam si lasam pentru 5-7 minute sa se inabuse bine.

4
Facut

Apoi adaugam aici morcovul curatat de coaja si taiat rondele. Amestecam bine si mai lasam la foc mic inca pentru cateva minute.

5
Facut

Curatam de coaja cartofii si-i taiem cubulete.

6
Facut

Ii adaugam in ceaun si amestecam usor, punem capacul si lasam sa se pregateasca pentru 20 de minute. Daca nu a lasat suc carnea, adaugati un pic de apa fiarta, dar nu multa.

7
Facut

Dupa acest timp adaugam mazarea, fie ca o aveti congelata, sau proaspata. Amestecam si lasam sa se gateasca pentru inca 15-20 de minute din momentul fierberii.

8
Facut

Apoi adaugam verdeata, amestecam totul si stingem focul.

9
Facut

Lasam sa se patrunda pentru cateva minute toate aromele si se poate de servit.
Pofta Buna!

Adelina

Revizuiri Reteta

Nu este nicio revizuire pentru aceasta reteta inca, utilizeaza formularul de mai jos pentru a scrie revizuirea ta.
anterior
Paste cu broccoli
urmator
Supa de cartofi

Adauga comentariu