0 0
Cartofi cu vinete

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

2-3 buc Vinete medii
4-5 buc Cartofi medii
1 buc Ceapa mare
1-2 catei Usturoi
50-70 ml Ulei de floarea soarelui
0,5- 1 lingurita Sare + 1 lingura pentru vinete
0,25 lingurita Piper negru macinat

Cartofi cu vinete

Ingrediente

Mod de preparare

Share

O mancare foarte gustoasa si satioasa, o combinatie reusita intre cartofi si vinete. Aveti grija la sare, vinetele absorb sare cand lasa sucul sau amar, asa ca, fiti atenti sa nu sarati prea tare. Vinetele si cartofii ii taiati cam de aceeasi marime. Prima data cand am pregatit aceasta mancare, ma gandeam ca o sa-mi placa doar mie 🙂 , eu fiind un mare fan al cartofilor si vinetelor, dar spre marea mea surprindere si bucurie, a placut la toti membrii familiei mele, asa ca, puteti sa o preparati cu incredere, la sigur o sa va placa si voua, este foarte buna si in zilele de post.

(Visited 734 times, 12 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Spalam vinetele si le curatam de coaja.

2
Facut

Le taiem apoi cubulete, saram si lasam pentru jumatate de ora sa lase sucul amar.

3
Facut

Dupa acest timp, le spalam bine in apa rece.

4
Facut

Le punem apoi sa se prajeasca intr-o tigaie cu un pic de ulei, periodic amestecand.

5
Facut

Le scoatem apoi intr-un vas, cand sunt rumene un pic.

6
Facut

Cartofii se spala, se curata de coaja si se taie cubulete mici.

7
Facut

Ii uscam bine intre doua servitele de hartie.

8
Facut

Apoi adaugam un pic de ulei in tigaia in care am prajit vinetele si prajim in ea cartofii.

9
Facut

Dupa 4-5 minute adaugam ceapa curatata si taiata marunt, amestecam bine si lasam sa se caleasca totul impreuna.

10
Facut

Cand cartofii sunt aproape gata, moi si rumeniti frumos, adaugam vanata prajita, amestecam usor.

11
Facut

Apoi adaugam usturoiul pisat, saram si piparam dupa gust, lasam la foc mic inca pentru 4-5 minute maximum.

12
Facut

Si apoi se poate de servit.
Pofta Buna!

Adelina

anterior
Zacusca de vinete
urmator
Gogonele umplute
anterior
Zacusca de vinete
urmator
Gogonele umplute

Adauga comentariu