0 0
Cartofi umpluti cu bacon la cuptor

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

5-6 buc Cartofi medii
250 gr Bacon
100-150 gr Cascaval
50 gr Unt
50-100 ml Lapte de vaca
1 lingurita Sare
0,5 lingurita Piper negru macinat

Cartofi umpluti cu bacon la cuptor

Ingrediente

Mod de preparare

Share

Noi in familie mancam des cartofi, prajiti, fierti, sau copti, desigur fiind umpluti cu bacon si pregatiti la cuptor acesti cartofi sunt foarte deliciosi. Dupa parerea mea aceasta reteta e un pic cam migaloasa, dar in acelasi tim e o reteta ce se prepara usor si e pe placul tuturor. Nu ezita sa o incerci 🙂

(Visited 462 times, 2 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Pentru inceput vom pregati cartofii, ii spalam si invelim fiecare cartof intr-o folie de aluminiu, ii dam la cuptor pentru 30-45 minute la temperatura de 200-220 grade.

2
Facut

Pana ce se coc cartofii, prajim un pic baconul taiat cubulete mici.

3
Facut

Scoatem din cuptor cartofii copti, ii dezvelim de folia de aluminiu si ii lasam cam 5 minute sa se raceasca un pic, dar nu de tot.

4
Facut

Cu un cutit ascutit vom taia in fiecare cartof cate un capacel.

5
Facut

Cu o lingurita vom scoate atent pulpa de cartof, lasand doar un pic pe margini.

6
Facut

Miezul de cartof il punem intr-un vas mai adinc.

7
Facut

Asa arata corabioarele mele :)

8
Facut

Dupa ce am scobit toti cartofii vom amesteca untul si miezul de cartofi, este foarte important ca cartoful sa fie inca cald. Din cantitatea de bacon lasam un pic pentru decor si restul il adaugam la pulpa de cartofi, turnam un pic de lapte, saram si piparam dupa gust, amestecam totul.

9
Facut

Dam prin razatoare cascavalul, 50 gr. de cascaval il punem deoparte restul il adaugam la compozitia de cartofi si amestecam bine.

10
Facut

Asa trebuie sa arate umplutura pentru cartofi.

11
Facut

Umplem bine fiecare cartof si ii aranjam intr-o tava asternuta cu o hartie de copt.

12
Facut

Deasupra presuram cascavalul si bucatelele de bacon ramase. Dam la cuptor pentru 15-20 minute la 200 grade pina cascavalul se va topi.

13
Facut

Se pot servi ca fel principal cu o salata, sau ca garnitura pe linga carne. E o mincare foarte gustoasa.
Pofta Buna!

Adelina

anterior
Ardei umpluti cu orez
urmator
Focaccia cu masline verzi
anterior
Ardei umpluti cu orez
urmator
Focaccia cu masline verzi

Adauga comentariu