1 0
Castraveti marinati

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Adauga reteta la favorite

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Castraveti marinati

Ingrediente

Mod de preparare

Cea mai buna reteta de castraveti marinati in otet! Vei obtine niste castraveti senzationali, cu un gust dulce-acrisor si atat de crocanti! Este o reteta verificata si pregatita de mine deja de foarte multi ani. Deci, incearca, nu ezita 😉 .

(Visited 721 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Pregatim castravetii.

2
Facut

Ii alegem mici si fragezi, ii spalam bine si-i lasam in apa rece minim pentru 2 ore.

3
Facut

Eu am folosit condimente pentru muraturi de asa fel, dar nu este obligatoriu... continutul este exact ca la ingredientele de la reteta.

4
Facut

Deci fiti atenti !!! La borcanul de un litru vom folosi 1-lingurita de boabe de mustar, 2-3 boabe de piper negru, 3-4 catei de usturoi, cateva felii de ceapa, o crenguta de marar uscat si una de telina.

5
Facut

Apoi aranjam bine castraveti cat sa umplem borcanul.

6
Facut

In borcan ( cu volumul de 1 l ) adaugam 1 lingura mare de sare neiodata si 1 lingura de zahar.

7
Facut

Umplem apoi borcanul cu apa, punem deasupra un capac de plastic, sau astupam cu ceva borcanul si il clatinam bine pana se dizolva toata sarea si zaharul.

8
Facut

Apoi turnam apa intr-o cratita si o punem la foc.

9
Facut

Cand incepe sa fiarba o adaugam inapoi in borcanul cu castraveti. Deasupra le punem capacul si lasam sa stea pentru 5-7 minute.

10
Facut

Apoi turnam iarasi apa in cratita si o punem la fiert.

11
Facut

Si iarasi in borcane :) ... lasam iarasi pentru 5-7 minute.

12
Facut

Dupa care iarasi o turnam in cratita si o punem la fiert... deci, ati inteles bine : procedam astfel de trei ori. Acum este momentul sa adaugam in cratita 50-100 ml de apa fiarta, intre timp apa se mai evapora si nu o sa ai cu ce umpe borcanele.

13
Facut

In fiecare borcan punem 2-3 linguri de otet de masa de 9 %, apoi le umplem cu saramura, le punem capacele si le sigilam bine. Le intoarcem cu capacul in jos, le astupam cu o plapuma calda si le lasam asa pana a doua zi.

14
Facut

Dupa care le putem depozita in camara pentru conservatii. Procesul de marinare o sa dureze aproximativ 20 de zile.
Pofta Buna!

Adelina

Revizuiri Reteta

Nu este nicio revizuire pentru aceasta reteta inca, utilizeaza formularul de mai jos pentru a scrie revizuirea ta.
anterior
Cartofi cu legume la rola
urmator
Supa cu carne de vita si dovlecel

Adauga comentariu