0 0
Chec cu cacao, nuci si prune (de post)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

180 gr Gris de grau
100 gr Faina alba calitate superioara
210 gr Zahar
250 ml Apa
100 ml Ulei de floarea soarelui
30 gr Cacao pudra
1 plic Praf de copt 11 gr
1 buc Esenta de vanilie
70 gr Nuci
80-90 gr Prune uscate

Adauga reteta la favorite

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Chec cu cacao, nuci si prune (de post)

Ingrediente

Mod de preparare

Astazi la desert avem “Chec cu cacao, nuci si prune”. Ciocolata e preferata familiei mele, de-am putea am manca-o in cantitati industriale 🙂 , asa ca, fara sa mai stau pe ganduri, repejor am preparat un chec super ciocolatos si sanatos! La prepararea lui am folosit grisul de grau, care-i da o textura mai densa si dupa parerea mea, combinatia de nuci si prune uscate este alegerea perfecta atunci cand vine vorba despre ciocolata, dar le puteti inlocui cu stafide, caise, sau alte fructe uscate.

(Visited 4 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Intr-un vas amestecati grisul cu zahar si esenta de vanilie, adaugati apa si amestecati totul bine. Lasati toata compozitia 2-3 ore sa se umfle bine grisul. Aceasta procedura este obligatorie.

2
Facut

Dupa acest timp, intr-un alt vas amestecam bine faina cu praful de copt si praful de cacao.

3
Facut

La compozitia de gris turnam uleiul si amestecam bine.

4
Facut

Apoi adaugam compozitia de faina si amestecam bine sa nu fie cocoloase.

5
Facut

Dupa care adaugam nucile si prunele uscate, pe care din timp le-am spalat si le-am maruntit un pic, amestecam pina incorporam totul.

6
Facut

Aluatul il turnati intr-o forma de chec asternuta cu o foaie de copt. Se da la cuptor pentru 45-50 de minute la temperatura de 200 °C.

7
Facut

Dupa acest timp, ii faceti testul cu scobitoarea si daca iese bine, atunci puteti sa-l scoateti din cuptor.

8
Facut

Il lasati sa se raceasca complet apoi se poate de feliat si de servit, optional il puteti da deasupra cu zahar pudra, sau sa-l glazurati cu ciocolata.
Pofta Buna!

Adelina

Revizuiri Reteta

Nu este nicio revizuire pentru aceasta reteta inca, utilizeaza formularul de mai jos pentru a scrie revizuirea ta.
Salata de cartofi
anterior
Salata de cartofi
urmator
Madlene cu vanilie

Adauga comentariu