0 0
Chec cu cirese

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

250 gr Faina alba calitate superioara
250 gr Cirese
150 gr Zahar
150 gr Unt moale, la temperatura camerei
1 buc Esenta de vanilie
1 plic Praf de copt 10 gr
4 buc Oua

Adauga reteta la favorite

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Chec cu cirese

Ingrediente

Mod de preparare

Rasfoiam zilele trecute o carte foarte interesanta de bucate, mai exact o enciclopedie cu retete din bucataria italiana si mi s-a oprit privirea la acest chec minunat cu cirese negre, o combinatie usoara de ingrediente si foarte repede de preparat. Asa ca nu am stat mult pe ganduri si am trecut fuga la treaba: m-am urcat in copac, am strans o poala de cirese, jumatate a mancat-o repede cel mic, iar cealalta jumatate a ramas pentru checul meu 🙂 , restul ingredientelor le aveam deja pregatite. Deci, am pregatit un chec foarte gustos, cu multe cirese in el. Timpul de coacere poate sa fie diferit, in dependenta de fiecare cuptor, dar daca totusi dupa expirarea timpului se rumeneste prea tare si nu trece testul cu scobitoarea, atunci astupati cu o folie de aluminiu si mai coaceti inca cateva minute. Deasupra puteti sa-l presurati cu zahar pudra, eu nu am reusit sa o fac…cat ai clipi din ochi disparu de pe farfurie, foarte gustos!

(Visited 66 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Ciresele se spala si se curata de samburi si codite.

2
Facut

Intr-un vas mai mare batem bine zaharul, esenta de vanilie cu untul moale.

3
Facut

Apoi adaugam ouale.

4
Facut

Incorporam praful de copt in faina, apoi adaugam faina la compozitia noastra, mixam bine.

5
Facut

Dupa care adaugam ciresele, amestecam atent pina le incorporam in aluat.

6
Facut

Turnati totul intr-o tava de chec asternuta cu o foaie de copt, dam tava la cuptor pentru 50 de minute la temperatura de 180-200°C.

7
Facut

Dupa acest timp, ii faceti testul cu scobitoarea si daca iese bine, atunci puteti sa scoateti checul din cuptor.

8
Facut

Il lasati sa se raceasca complet.

9
Facut

Dupa care il taiati felii si il serviti cu mare placere.
Pofta Buna!

Adelina

Revizuiri Reteta

Nu este nicio revizuire pentru aceasta reteta inca, utilizeaza formularul de mai jos pentru a scrie revizuirea ta.
anterior
Prajitura “Zebra”
urmator
Dovlecei pane

Adauga comentariu