0 0
Chec cu portocale

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

2 buc Portocale
250 gr Faina alba calitate superioara
200 gr Zahar
3 buc Oua
150 gr Unt
1 buc Esenta de vanilie
1 plic Praf de copt

Chec cu portocale

Ingrediente

Mod de preparare

Share

Un chec cu portocale foarte delicios, aroma caruia ma duce mereu cu gandul la sarbatorile de iarna. Se prepara foarte repede si din putine ingrediente.

(Visited 703 times, 3 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Topim untul intr-o cratita si-l lasam sa se raceasca.

2
Facut

Spalam bine portocalele, dam prin razatoare coaja la o portocala si apoi stoarcem sucul din ambele portocale, aproximativ 150 ml de suc.

3
Facut

Batem ouale spuma cu zaharul.

4
Facut

Adaugati untul topit si racorit in compozitia de oua cu zahar, amestecati un pic.
Apoi turnati sucul de portocale, coaja de portocale si esenta de vanilie, amestecati.

5
Facut

Amestecati praful de copt cu faina.

6
Facut

Si o adaugati in vasul cu celelalte ingrediente, amestecati bine cu un tel, sa nu fie cocoloase.

7
Facut

Aluatul il turnati intr-o forma de chec asternuta cu o foaie de copt. Se da la cuptor pentru 40-45 de minute la temperatura de 180-200 grade °C.

8
Facut

Il scoateti atunci cand este rumen, frumos si trece testul cu scobitoarea.

9
Facut

Lasati checul sa se raceasca bine, il dati cu zahar pudra, il taiati felii si puteti sa il serviti.
Pofta Buna!

Adelina

Salata cu fasole si sfecla rosie
anterior
Salata cu fasole si sfecla rosie
Salata galbena din piept de pui si legume
urmator
Salata galbena din piept de pui si legume
Salata cu fasole si sfecla rosie
anterior
Salata cu fasole si sfecla rosie
Salata galbena din piept de pui si legume
urmator
Salata galbena din piept de pui si legume

Adauga comentariu