0 0
Chec marmorat cu cacao

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

200 gr Faina alba calitate superioara
5 buc Oua
200 gr Zahar
50 ml Ulei de floarea soarelui
2 linguri Cacao pudra
2 pliculete Zahar vanilat
1 plic Praf de copt
0,25 lingurita Sare

Adauga reteta la favorite

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Chec marmorat cu cacao

Ingrediente

Mod de preparare

Un chec foarte gustos si cu un aspect de invidiat, demn de masa dumneavoastra de sarbatoare. Nu se prepara greu, trebuie doar sa urmezi pasii din reteta si vei obtine un chec frumos si delicios ca al meu.

(Visited 1,166 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Separam albusurile de galbenusuri. Punem albusurile intr-un bol, adaugam sarea si mixam bine pina se fac spuma.

2
Facut

Apoi adaugam zaharul vanilat din pliculete.

3
Facut

Si turnam zaharul tos, putin cate putin, mixand totul bine pina obtinem o spuma foarte tare si frumoasa.

4
Facut

Cam asa ar trebui sa arate.

5
Facut

Acum amestecam galbenusurile cu uleiul.

6
Facut

Punem acest amestec de galbenusuri peste cel de albusuri, putin cate putin si amestecam usor cu o spatula, folosind miscari de sus in jos.

7
Facut

Dupa ce am adaugat toata compozitia de galbenusuri, incorporam in faina praful de copt cu ajutorul unei furculite, apoi punem cate o lingura din faina peste albusuri si galbenusuri, amestecand cu miscari de sus in jos.

8
Facut

Procedam astfel pina incorporam toata faina.

9
Facut

Apoi transferam jumatate din aceasta compozitie in alt vas, in care vom pune praful de cacao.

10
Facut

In praful de cacao adaugam un pic de apa si amestecam bine pina obtinem o crema lichida.

11
Facut

Punem aceasta crema in aluatul dintr-un vas, amestecand usor.

12
Facut

Astfel obtinem doua compozitii, una alba si una cu cacao.

13
Facut

Intr-o forma de chec punem o hartie de copt si incepem sa formam checul nostru: turnam o lingura din compozitia alba, apoi deasupra turnam o lingura din compozitia cu cacao.

14
Facut

Procedam astfel pina terminam tot aluatul.

15
Facut

Dam totul in rola preincalzita la 180-200 grade °C pentru 45-50 de minute, pina se rumeneste frumos si trece testul cu scobitoarea.

16
Facut

Dupa ce s-a copt, il scoateti de la rola si il lasati sa se raceasca. Optional puteti sa-l presurati cu zahar pudra, il taiati felii si puteti sa-l serviti.
Pofta Buna!

Adelina

Revizuiri Reteta

Nu este nicio revizuire pentru aceasta reteta inca, utilizeaza formularul de mai jos pentru a scrie revizuirea ta.
Salata din piept de pui cu ananas
anterior
Salata din piept de pui cu ananas
Oua ochiuri cu spanac si smantana
urmator
Oua ochiuri cu spanac si smantana

Adauga comentariu