0 0
Chec musuroi

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

120 gr Faina alba
4 buc Oua
130 gr Unt
125 gr Zahar
1 buc Esenta de vanilie
5 gr Praf de copt jum de plic
20 gr Amidon alimentar
25 gr Ciocolata neagra

Chec musuroi

Ingrediente

Mod de preparare

Share

Este un desert delicios ce se prepara foarte usor. Eu am folosit bombonele mici de ciocolata, din acelea pentru decoratiuni dar merge foarte bine cu ciocolata maruntita bine. Asa… si daca nu aveti amidon alimentar, il inlocuiti cu faina… in unele retete eu am aratat poze cu amidonul alimentar pe care il folosesc. Deasupra am turnat ciocolata topita…foarte gustos. Si este o metoda demonstrativa foarte reusita a drumului furnicutei prin musuroi… copiii au ramas pur si simplu incantati, cel mic chiar cauta furnica prin chec 😉

(Visited 64 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma tare cu un pic de zahar (50 gr).

2
Facut

Cealalta parte de zahar o adaugam la galbenusuri si mixam bine, dupa care adaugam esenta de vanilie si untul moale, la temperatura camerei. Si iarasi mixam bine.

3
Facut

In vasul cu galbenusuri adaugam albusurile si cu miscari usoare, de sus in jos, amestecam totul.

4
Facut

Praful de copt il incorporam cu o furculita in faina, tot aici adaugam bucatelele de ciocolata si amidonul alimentar, amestecam totul bine.

5
Facut

Ingredientele uscate le adaugam in vasul cu ingrediente umede. Amestecam usor cu miscari de sus in jos pana incorporam totul bine.

6
Facut

Adaugam apoi aceasta compozitie intr-o forma de copt unsa cu un pic de unt si tapetata cu faina. Dam tava in cuptorul preincalzit pentru 30-40 de minute la temperatura de 180-200°C.

7
Facut

Dupa acest timp, ii faceti testul cu scobitoarea si daca iese bine, atunci puteti sa scoateti checul din cuptor.

8
Facut

Lasati sa se raceasca bine si apoi se poate de servit.
Pofta Buna!

Adelina

anterior
Somon cu mazare verde
urmator
Salata cu surimi si porumb
anterior
Somon cu mazare verde
urmator
Salata cu surimi si porumb

Adauga comentariu