0 0
Chifle cu lapte

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

500 gr Faina alba calitate superioara
300 ml Lapte de vaca +2-3 linguri pentru uns
50 gr Unt la temperatura camerei
1 buc Oua
10 gr Drojdie uscata
0,5 lingurita Sare
1 lingura Zahar
1 lingura Seminte de susan optional
1 lingura Ulei de floarea soarelui pentru uns vasul in care vom pune aluatul

Adauga reteta la favorite

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Chifle cu lapte

Ingrediente

Mod de preparare

Astazi va propun o reteta de chifle delicioase cu lapte, la mine in casa aceste chifle sunt foarte apreciate, sper sa va placa si voua 🙂 . Bineinteles ca puteti sa faceti aceasta reteta ciar daca nu aveti un mixer ca al meu, pur si simplu amestecati toate ingredientele intrun vas mai adanc, respectand pasii urmati de mai jos si framantati cu mana, pana ce obtineti un aluat frumos. Daca doriti niste chifle ceva mai dulci, atunci adaugati in compozitie aproximativ 100 gr de zahar si o esenta de vanilie, sunt pur si simplu fabuloase si numai bune pentru sarbatorile in familie!

(Visited 75 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Punem laptele in bolul unui mixer, peste lapte punem zaharul si drojdia si pornim un pic mixerul, doar cat sa se amestece ingredientele.

2
Facut

Dupa ce s-au amestecat ingredientele, adaugam oul si faina putin cate putin, continuand sa mixam.

3
Facut

Dupa ce am adaugat toata faina, adaugam sarea si marim un pic viteza la mixer, daca punem sarea la inceput nu o sa-si faca efectul drojdia. Apoi adaugam untul moale, care este la temperatura camerei si lasam sa se mixeze pentru 5-7 minute, sau pana cand se desprinde totul de bol.

4
Facut

Dupa acest timp o sa observam ca aluatul e framantat bine, se desprinde foarte usor de pe carlig.

5
Facut

Scoatem apoi aluatul din bol pe o suprafata de lucru si-i dam o forma rotunda, il punem intr-un vas uns cu un pic de ulei si il astupam cu o folie de plastic, lasam aluatul sa creasca aproximativ pentru o ora.

6
Facut

Dupa acest timp vom observa ca si-a dublat volumul, a crescut foarte frumos.

7
Facut

Il scoatem din vas pe o suprafata de lucru si-l impartim in doua bucati, apoi fiecere bucata o mai impartim in 4-5 bucati mai mici.

8
Facut

Bucatilor de aluat mai mici le dam o forma rotunda si le punem intr-o tava asternuta cu o hartie de copt.

9
Facut

Le astupam cu o folie de plastic si le lasam sa creasca pentru 15-20 de minute, pana isi dubleaza volumul.

10
Facut

Apoi le ungem cu un pic de lapte rece si le presuram cu seminte de susan.

11
Facut

Dam chiflele in cuptorul preincalzit la temperatura de 180-200 grade °C, pentru 15-20 de minute, sau pina se rumenesc frumos deasupra.

12
Facut

Cand sunt gata le scoatem de la cuptor si le lasam un pic sa se raceasca.

13
Facut

Le serviti cu ce doriti dumneavoastra, sunt foarte delicioase.
Pofta Buna!

Adelina

Revizuiri Reteta

Nu este nicio revizuire pentru aceasta reteta inca, utilizeaza formularul de mai jos pentru a scrie revizuirea ta.
Chec cu nuca de cocos si ciocolata alba
anterior
Chec cu nuca de cocos si ciocolata alba
Racitura din cucos (Piftie)
urmator
Racitura din cucos (Piftie)

Adauga comentariu