0 0
Chiftelute cu dovlecei si cartofi

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

250-300 gr Dovlecei
3-4 buc Cartofi mari
2 buc Oua
100 gr Mozzarella
2 catei Usturoi
2-3 crengute Marar verde
cateva fire Patrunjel proaspat
1 lingurita Sare
0,25 lingurita Piper negru macinat
2-3 linguri Ulei de floarea soarelui pentru uns tava

Adauga reteta la favorite

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Chiftelute cu dovlecei si cartofi

Ingrediente

Mod de preparare

O mancare sanatoasa pregatita la rola. Intr-un timp pregateam aceste chiftelute foarte des, mai ales atunci cand copii mei erau micuti, sunt foarte gustoase si le placeau mult. Eu am folosit mozzarella, dar puteti inlocui cu oricare alt cascaval, deasupra am pus cascaval clasic, dar puteti sa il omiteti… vor arata destul de bine unse doar cu galbenus de ou.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Cartofii se spala si se fierb cu coaja timp de 30 minute, sau pana sunt gata. In apa care fierb cartofii adaugati un pic de sare. Cand sunt gata, se curata de coaja si se maruntesc bine.

2
Facut

Dovleceii se spala si se dau prin razatoarea cea mare, se sareaza un pic si se lasa deoparte pentru cateva minute.

3
Facut

O sa observati ca dovleceii lasa mult suc, luati si scurgeti tot sucul presandu-l usor in maini.

4
Facut

In vasul cu cartofii fierti adaugam ceapa taiata marunt, cascavalul dat prin razatoare (lasati un pic pentru a presara deasupra chiftelutelor), usturoiul zdrobit, albusurile de la oua si verdeata taiata marunt.

5
Facut

Apoi dovleceii si amestecam totul bine, saram si piparam dupa gust.

6
Facut

Apoi formam chiftelutele noastre.

7
Facut

Pe care le aranjam intr-o tava unsa cu un pic de ulei. Batem cu o furculita galbenusurile ramase si ungem cu ele deasupra. Dam totul in cuptorul preincalzit la 180-200 grade °C pentru 35-40 de minute.

8
Facut

Dupa acest timp, punem deasupra cascavalul ramas si mai dam la rola inca pentru 5 minute, pana se topeste cascavalul.

9
Facut

Apoi se poate de servit.
Pofta Buna!

Adelina

Revizuiri Reteta

Nu este nicio revizuire pentru aceasta reteta inca, utilizeaza formularul de mai jos pentru a scrie revizuirea ta.
anterior
Tocana de dovlecei cu smantana
urmator
Piept de pui in crusta de bacon

Adauga comentariu