0 0
Chiftelute in sos de smantana

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

600 gr Carne carne de porc si pui
2 buc Ceapa pentru chiftelute si pentru sos
2 buc Oua
2-3 felii Paine
100-150 ml Lapte de vaca
400 ml Smantana
3-4 linguri Faina
1-2 lingurite Sare
0,25 lingurita Piper negru macinat
50- 70 ml Ulei de floarea soarelui pentru prajit

Chiftelute in sos de smantana

Ingrediente

Mod de preparare

Share

Demult planificam sa va prezint aceasta reteta de „Chiftelute in sos de smantana”, dar din lipsa de timp am tot amanat… pozele erau facute demult si bine uitate printre alte pagini ale calculatorului 🙂 Asa ca, astazi cotrobaind printre mapele cu „Trebuie” am dat de aceste poze si zis si facut… iata ca va prezint reteta mea de chiftelute mici in sos cremos de smantana 😉 Nu se pregateste greu, chiftelutele sunt pregatite ceva asemanator ca si „Chiftelele din piept de pui(Parjoale)” doar ca la aceasta reteta v-as recomanda sa folositi amestecatura de carne… eu am combinat carnea de porc si de pui. Se servesc aceste chiftelute asa ca atare sau pe langa garnitura preferata… orez, malai, hrisca. La tara, la bunici era o traditie de a fi servite aceste chiftelute in sos de smantana iarna si anume la sarbatorile de iarna.

(Visited 62 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Carnea o spalam si o dam prin masina de tocat, o punem intr-un vas mai mare.

2
Facut

Intr-un vas punem sa se inmoaie painea cu laptele, apoi o scurgem bine cu mainile si o faramitam in vas. Tot aici adaugam si ouale si ceapa data prin razatoarea cea mica, saram si piparam.

3
Facut

Amestecam totul bine.

4
Facut

Formam apoi chiftelele... inmuiem mainile in apa sau ulei, luam cate putin din carne si formam bilute mici, un pic mai mari decat nuca. Si le punem la prajit in tigaia cu ulei.

5
Facut

Le rumenim pe toate partile la foc moderat.

6
Facut

Apoi le scoatem pe un servetel de hartie.

7
Facut

Procedam astfel pana prajim toate chiftelutele.

8
Facut

Apoi decojim ceapa si o taiem marunt, o punem la prajit cu un pic de ulei intr-un ceaun, sau o cratita emailata.

9
Facut

Dupa ce s-a rumenit un pic ceapa, adaugam aici chiftelutele.

10
Facut

Apoi turnam deasupra apa fierbinte... asa cat sa le acopere bine. Lasam sa dea in clocot si apoi facem focul mic.

11
Facut

Intr-o tigaie calim un pic faina.

12
Facut

Nu prea mult, sau nu prea tare... sa nu o ardeti, doar pana simtiti un miros placut, ca de nuca coapta :) Punem apoi faina intr-o farfurie sa se raceasca.

13
Facut

Dupa care, o amestecam cu smantana.

14
Facut

Luam cu un polonic putin din lichidul din ceaun si punem in vasul cu smantana, amestecam energic sa nu se formeze cocoloase. Apoi mai punem inca un pic si iarasi amestecam... cam vreo 4-5 polonice.

15
Facut

Apoi turnam totul in ceaun amestecand energic.

16
Facut

Dam focul mai tare pana incepe iar sa fiarba, gustam si potrivim de sare. Cand incepe sa fiarba, dam flacara mai incet si lasam pe sa se gateasca inca 10 minute. Daca vi se pare ca la consistenta e prea slab, atunci mai adaugati un pic de faina pe care o dizolvati cu un pic de apa.

17
Facut

Se serveste cald.
Pofta Buna!

Adelina

anterior
Varza calita
urmator
Graul incoltit si beneficiile lui
anterior
Varza calita
urmator
Graul incoltit si beneficiile lui

Adauga comentariu