0 0
Ciambella Mantovana (Chec cu migdale)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

200 gr Faina alba calitate superioara
200 gr Zahar
170 gr Unt la temperatura camerei, moale
100 gr Migdale
1 plic Praf de copt
10-15 gr Zahar pudra
4 buc Oua
un praf Sare

Adauga reteta la favorite

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ciambella Mantovana (Chec cu migdale)

Ingrediente

Mod de preparare

In Italia aceasta este o reteta traditionala ce se prepara la sarbatorile de iarna, acest desert mai este cunoscut si sub denumirea de “Bussolano”, se minca inmuiat in vin. Pe timpuri, in compozitia de aluat se folosea untura de porc in loc de unt si nu se foloseau migdale, acum mi se pare mult mai delicios 🙂 .

(Visited 171 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Curatam de coaja migdalele si le maruntim fin, puteti folosi robotul de bucatarie, eu le-am maruntit cu cutitul.

2
Facut

Ungem cu 15-20 grame de unt forma pentru copt si o tapetam cu cateva migdale maruntite.

3
Facut

Amestecam bine zaharul cu untul moale.

4
Facut

Apoi adaugam ouale si iarasi amestecam bine.

5
Facut

Incorporam praful de copt in faina.

6
Facut

Si putin cate putin o adaugam in vasul cu celelalte ingrediente, amestecam bine sa nu fie cocoloase.

7
Facut

Apoi adaugam migdalele maruntite.

8
Facut

Toata compozitia noastra o turnam in forma deja pregatita, nivelam usor totul.

9
Facut

Se da tava la cuptor pentru 40-45 de minute la temperatura de 180 grade °C, pina se rumeneste frumos si trece testul cu scobitoarea.

10
Facut

Dupa acest timp, o scoatem de la rola si o lasam sa se raceasca un pic, o scoatem din tava si o presuram cu zahar pudra si cu fulgi de migdale.

11
Facut

Aici aveti si o sectiune frumoasa.
Pofta Buna!

Adelina

Revizuiri Reteta

Nu este nicio revizuire pentru aceasta reteta inca, utilizeaza formularul de mai jos pentru a scrie revizuirea ta.
Spaghetti cu fructe de mare
anterior
Spaghetti cu fructe de mare
Salata din sfecla rosie si varza murata
urmator
Salata din sfecla rosie si varza murata

Adauga comentariu