2 0
Ciorba cu varza si sfecla rosie

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

2 buc Sfecla rosie
1-2 buc Ceapa
1 buc Morcov mare
3-4 buc Cartofi mari
500 gr Varza
3-4 linguri Sos de rosii sau pasta de tomate 1-2 linguri
1 lingura Sare
0,25 lingurita Piper negru macinat
1 buc Frunze de dafin
2-3 fire Ceapa verde
1 legatura Patrunjel proaspat mica
2-3 fire Marar verde optional
2-3 fire Leustean optional
0,5 buc Lamaie sau bors acru 300-400 ml

Adauga reteta la favorite

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ciorba cu varza si sfecla rosie

Ingrediente

Mod de preparare

Va prezint cea mai simpla reteta de ciorba (bors) cu varza si sfecla rosie, este foarte gustoasa si vitaminoasa. La mine in familie este foarte apreciata. Deasemenea o prepar des in zilele de post, atunci nu mai adaug smantana 🙂 . Inca ceva! Am acrit ciorba cu suc de lamaie, dar merge foarte bine si cu bors acru.

(Visited 3,319 times, 11 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Pentru inceput, vom spala bine sfecla rosie si o vom pune la fiert intr-o cratita aproximativ pentru 50-60 minute.

2
Facut

Curatam de coaja cartofii si-i taiem cubulete mici, ii lasam in apa pina pregatim celelalte ingrediente.

3
Facut

Varza o taiem bucati medii, adica nici prea mari, dar nici prea mici si o punem intr-un vas aparte.

4
Facut

Apoi curatam de coaja ceapa si o taiem marunt.

5
Facut

Si o punem la prajit intr-un ceaun, sau o tigaie mai mare.

6
Facut

Apoi curatam de coaja morcovul si-l dam prin razatoarea cea mare, il adaugam la ceapa usor rumenita.

7
Facut

Amestecam totul si lasam sa se caleasca pentru 2-3 minute impreuna.

8
Facut

Apoi adaugam sosul de rosii, sau pasta de tomate.

9
Facut

Adaugam sare, frunza de dafin si piperul negru macinat, amestecam totul.

10
Facut

Apoi punem varza si amestecam totul usor.

11
Facut

Punem capacul si lasam sa se gateasca pentru 15-20 minute la foc mic. Punem apa la fiert intr-un ceainic.

12
Facut

Dupa acest timp, trecem totul din ceaun intr-o cratita, cu volumul aproximativ de 4-5 litri, adaugam cartofii taiati cubulete, turnam apa fierbinte cat sa acopere totul bine si punem cratita la fiert. Cand incepe sa fiarba, facem focul mai mic si lasam sa se pregateasca pentru 20-30 de minute.

13
Facut

Apoi sfecla rosie o trecem prin apa rece si o curatam de coaja, o dam prin razatoarea cea mare.

14
Facut

Si o adaugam in cratita, amestecand totul bine.

15
Facut

Scurgem sucul de la jumatate de lamaie si-l adaugam in cratita, cu el acrim ciorba noastra, dar puteti folosi bors acru, daca doriti. Lasam sa fiarba pentru inca 5-7 minute, gustam si potrivim de sare.

16
Facut

Spalam bine legatura de verdeata si o taiem marunt.

17
Facut

La final o adaugam in cratita, punem capacul, stingem focul si lasam sa se patrunda totul pentru 20-30 de minute, asa e mult mai gustos.

18
Facut

Se serveste cu smantana, sau cu iaurt.
Pofta Buna!

Adelina

Revizuiri Reteta

Nu este nicio revizuire pentru aceasta reteta inca, utilizeaza formularul de mai jos pentru a scrie revizuirea ta.
Cappelletti
anterior
Cappelletti
Bruschete caprese
urmator
Bruschete caprese

Adauga comentariu