0 0
Ciorba de cartofi cu carne afumata

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

400-500 gr Carne afumata
5-6 buc Cartofi medii
1 buc Morcov
0,5 buc Radacina de telina
1 buc Ceapa
400-500 gr Bors acru dupa gust
1 lingura Sare dupa gust
50-70 ml Ulei de floarea soarelui
1 legatura Patrunjel proaspat
2 buc Oua doar galbenusurile
100 ml Smantana

Ciorba de cartofi cu carne afumata

Ingrediente

Mod de preparare

Share

Zilele trecute imi veni asa o pofta mare de o ciorba delicioasa cu carne afumata, nu e chiar sanatos, dar e al naibii de gustos, mai ales daca e servita cu niste ardei iuti 🙂 . Alegeti carne cu putina grasime si legumele voastre preferate, eu am folosit aceasta combinatie si este foarte reusita.

(Visited 295 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Legumele (morcovul, radacina de telina si ceapa) se spala si se taie cubulete medii, se pun apoi la prajit intr-o tigaie cu ulei.

2
Facut

Lasati sa se pregateasca pentru 7-10 minute, dupa care adaugam carnea taiata bucati mai mari si mai lasati pe foc inca 5 minute.

3
Facut

Treceti totul intr-o cratita cu volumul de 4-5 litri.

4
Facut

Turnam in cratita 2-3 litri de apa.

5
Facut

Cand apa incepe sa fiarba, faceti focul mic, acoperiti cratita cu capac si lasati sa fiarba pentru 25-30 de minute.

6
Facut

Dupa care adaugam cartofii spalati, curatati si taiati cubulete medii, lasam sa fiarba inca pentru 15-20 de minute, sau pana sunt gata cartofii.

7
Facut

Intr-un bol mai adanc amestecam galbenusurile de ou cu smantana.

8
Facut

Cand cartofii s-au fiert, adaugam borsul acru si potrivim de sare, lasam sa fiarba pentru 3-5 minute.

9
Facut

Apoi luam cu un polonic din zeama de ciorba si turnam in amestecul de smantana, amestecand continuu, asa cam 7-9 polonice.

10
Facut

Apoi turnati in cratita cu ciorba, amestecati bine.

11
Facut

Spalam, tocam marunt patrunjelul si-l adaugam in ciorba, lasam sa fiarba inca 2-3 minute, dupa care stingem focul, punem capacul si lasam sa se patrunda totul pentru 10-15 minute.

12
Facut

Se serveste aceasta ciorba calda, cu niste ardei iuti.
Pofta Buna!

Adelina

anterior
Zmeura conservata cu zahar (fara fierbere)
urmator
Prajitura cu visine
anterior
Zmeura conservata cu zahar (fara fierbere)
urmator
Prajitura cu visine

Adauga comentariu