0 0
Ciulama de pui cu ciuperci

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

500 gr Ciuperci champinion
500-700 gr Piept de pui 1 buc
300-400 ml Apa
400 gr Smantana
2 linguri Faina
50 ml Ulei de floarea soarelui
1 lingurita Sare
0,25 lingurita Piper negru macinat
1 legatura Marar verde mica, sau patrunjel

Ciulama de pui cu ciuperci

Ingrediente

Mod de preparare

Share

Astazi am hotarat sa gatesc „Ciulama de pui cu ciuperci”, o mancare gustoasa ce se prepara repede si foarte usor. Ingredientele se combina perfect intre ele: pui, ciuperci si smantana… ce poate fi mai delicios? Copiii mei iubesc sa o manance cu terci din malai, dar merge perfect si cu terci de orez, fiecare cu ce prefera.

(Visited 323 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Pieptul de pui se spala, se taie bucatele mici si se pune la prajit in tigaia incinsa cu ulei.

2
Facut

Amestecam periodic si lasam sa se caleasca pana se rumeneste, apoi il scoatem din tigaie cu o spatula si-l punem deoparte, intr-o farfurie.

3
Facut

Spalam bine ciupercile si le taiem felii, le punem in tigaia in care s-a calit carnea, in acelasi ulei.

4
Facut

Amestecam periodic si lasam sa se caleasca la foc iute pana scade toata zeama din ele si se rumenesc un pic.

5
Facut

Apoi adaugati faina si amestecati bine.

6
Facut

Turnati deasupra 400 ml de apa si amestecati totul bine, pina incepe sa se ingroase. Daca este prea dens mai adaugati putina apa, sau daca este prea lichida adaugati inca o lingura de faina, pina obtineti consistenta dorita.

7
Facut

Adaugam pieptul de pui, saram si piparam.

8
Facut

Amestecam totul bine si lasam sa se gateasca pentru 3-5 minute la foc mic. Apoi adaugam smantana, amestecam si mai lasam sa fiarba inca pentru 2-3 minute.

9
Facut

La final adaugati mararul spalat si taiat marunt.

10
Facut

Gustati si daca mai este nevoie puteti sa mai adaugati un pic de sare, amestecati bine si opriti focul.

11
Facut

Si puteti sa serviti.
Pofta Buna!

Adelina

Tiramisu (reteta clasica)
anterior
Tiramisu (reteta clasica)
Negresa cu nuci si fructe uscate (de post)
urmator
Negresa cu nuci si fructe uscate (de post)
Tiramisu (reteta clasica)
anterior
Tiramisu (reteta clasica)
Negresa cu nuci si fructe uscate (de post)
urmator
Negresa cu nuci si fructe uscate (de post)

Adauga comentariu