1 1
Ciuperci marinate (metoda rapida)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

1 kg Ciuperci champinion
120 ml Otet de masa
1 lingurita Piper negru boabe
7-8 catei Usturoi
2 linguri Zahar
2-3 boabe Ienibahar
1 lingura Sare
3-4 buc Frunze de dafin
220 ml Ulei de floarea soarelui
1,5 l Apa

Adauga reteta la favorite

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ciuperci marinate (metoda rapida)

Ingrediente

Mod de preparare

E imposibil sa gasesti in comert ciuperci mai frumoase si mai gustoase, dar cel mai important- sanatoase, decat cele pregatite in conditii casnice. Aceasta este metoda rapida de marinare a ciupercilor, char in patru ore vei avea niste ciupercute foarte delicioase, crocante, aromate si cu un aspect frumos. Cu usurinta le puteti folosi in salate, ca aperitive, sau le puteti combina de minune cu bucatele din carne de porc si de pasare.

(Visited 718 times, 13 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Alegem ciuperci cu palarioarele nedeschise, de marime mica si de dorit sa nu fie palite, sa fie proaspete.

2
Facut

Spalam bine ciupercile: intr-un vas mai mare punem ciupercile si le acoperim cu apa rece, le lasam sa stea 1-2 minute, apoi, cat se poate de repede, le spalam. Daca vor sta prea mult in apa , vor pierde din culoare si textura.

3
Facut

Le punem intr-o strecuratoare sa se scurga bine de apa.

4
Facut

Intr-o cratita mai mare pregatim marinada: turnam apa, adaugam otetul si uleiul, boabele de piper si ienibahar, frunzele de dafin, sarea, zaharul si usturoiul curatat si pisat. Amestecam totul bine.

5
Facut

In marinada rece adaugam ciupercile, aprindem focul.

6
Facut

Din timpul in care incepe a fierbe, lasam nu mai mult de 5 minute si luam cratita de pe foc.

7
Facut

Cu o lingura turnam ciupercile si mirodeniile in borcanul spalat si sterilizat.

8
Facut

Apoi acoperim totul cu marinada din cratita.

9
Facut

Sigilam capacul, punem borcanul sub o plapuma calda si-l lasam pina a doua zi, astfel ciupercile se vor pastra pentru o perioada mai indelungata.

10
Facut

Sunt bune de consumat chiar si peste 4-5 ore. Le folositi la prepararea retetelor dumneavoastra.
Pofta Buna!

Adelina

Revizuiri Reteta

Nu este nicio revizuire pentru aceasta reteta inca, utilizeaza formularul de mai jos pentru a scrie revizuirea ta.
anterior
Gogonele umplute
urmator
Vinete in ulei

Adauga comentariu