0 0
Coltunasi cu branza

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Aluatul
2 buc Oua
1 lingurita Sare
1 pahar Apa de 200 ml
500 gr Faina
50 gr Unt optional
Umplutura
500 gr Branza de vaci
2 buc Oua
0,5 lingurita Sare

Adauga reteta la favorite

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Coltunasi cu branza

Ingrediente

  • Aluatul

  • Umplutura

Mod de preparare

O mancare deosebita, cu un gust si amintiri placute. Va propun sa va alintati familia cu niste coltunasi deliciosi cu branza de vaci, simplu de preparat si foarte gustosi. Se servesc neaparat calzi cu smantana, sau iaurt.

(Visited 1,549 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Punem faina intr-un vas mai mare, in mijloc adaugam ouale.

2
Facut

Apoi apa calduta in care am dizolvat 1 lingurita de sare.

3
Facut

Framantam un aluat molcut si neted, astupam cu un prosop si lasam sa se odihneasca 20-30 de minute.

4
Facut

In alt vas punem branza de vaci, ouale si 0,5 lingurita de sare.

5
Facut

Amestecam totul bine.

6
Facut

Apoi aluatul il impartim in 4 bucati, lasam sa se odihneasca inca pentru 10 minute. Luam o bila si intindem o turta de grosimea 2-3 mm.

7
Facut

Taiem patratele cu latura de 3 cm. aproximativ egale.

8
Facut

Punem in mijlocul patratelelor putina umplutura.

9
Facut

Apoi unim capetele opuse, presand bine cu degetele.

10
Facut

Presuram bine cu faina masa de lucru si punem coltunasii gata facuti, ii astupam cu un prosop.

11
Facut

Aici am facut si alta metoda, dar totusi imi plac mai mult acei in forma de triunghi :) . Intindem o turta dintr-o bila de aluat, repartizam pe suprafata ei, la aceeasi departare, cate o lingurita de umplutura.

12
Facut

Deasupra punem alta turta.

13
Facut

In poza vedeti un cutitas magic, el taie si uneste in acelasi timp, magie curata :) .

14
Facut

Il inmuiem in faina si taiem patratele conducandu-ne dupa umplutura.

15
Facut

Ii punem pe prosop, ii pregatim pentru fierbere.

16
Facut

Punem la fiert o cratita cu apa si un pic de sare, cand incepe sa fiarba, dam drumul la o partida de coltunasi in ea, mestecam atent sa nu sa se lipeasca de fund.

17
Facut

Cand se ridica la suprafata, ii mai lasati sa fiarba maximum pentru 3-4 minute, nu mai mult.

18
Facut

Dupa care, ii luati cu o spatula si-i puneti intr-un vas, deasupra adaugati untul si clatinati un pic vasul sa se topeasca.

19
Facut

Se servesc calzi cu un pic de smantana, sau iaurt.
Pofta Buna!

Adelina

Revizuiri Reteta

Nu este nicio revizuire pentru aceasta reteta inca, utilizeaza formularul de mai jos pentru a scrie revizuirea ta.
anterior
Salata de avocado cu ton
urmator
Salata de vinete

Adauga comentariu