0 0
Compot din piersici

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Adauga reteta la favorite

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Compot din piersici

Ingrediente

Mod de preparare

O bautura sanatoasa si vitaminoasa, plus la toate ca sunt si multe piersici in ea. Acest compot il pregatesc cel mai mult pentru iarna, vara il consumam imediat dupa ce l-am pregatit, foarte gustos. Poate multi dintre voi prefera sucurile din comert, dar la mine in familie incercam sa folosim mai mult compoturile, sau sucurile pregatite in conditii casnice, simplu si sanatos. Daca vi se pare exagerata cantitatea de zahar, puteti un pic sa o mai micsorati. Intr-un an am facut acest compot cu o felie de lamaie in fiecare borcan… asta in loc de sare de lamaie si a fost destul de bun, asa ca, aveti la alegere. Era sa uit… daca nu aveti o asa instalatie de fier ca la mine 🙂 , atunci puteti sa folositi o cratita mare, in care sa puneti neaparat un prosop de bucatarie, asta pentru siguranta borcanelor. Este o metoda foarte interesanta cu foc la aer liber, anul acesta am avut ocazia sa v-o arat si voua 🙂 .

(Visited 183 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Piersicile se spala bine in cateva ape.

2
Facut

In borcanul spalat se aranjeaza 10-12 piersici mici, se pun astfel incat sa acopere 2/3 din borcan. In borcanul de 3 litri se pune un pahar de 200 ml zahar si se pune deasupra capacul, fara ca sa-l sigilati.

3
Facut

Punem borcanele intr-un vas mare, in care am pus la fund niste scandurele subtiri. Apoi umplem borcanele bine cu apa si turnam apa in vas sa nu acopere borcanele, vedeti in poza. Deasupra puneti numaidecat cate o greutate, eu am improvizat din niste bucati de caramida :) , pe care le-am spalat bine, bine.

4
Facut

Si dam focul dedesubt, cand incepe sa fiarba apa in vas, faceti focul mai mic si lasati sa fiarba 40-45 de minute, asta din timpul din care incepe sa fiarba apa, nu mai devreme.

5
Facut

Apoi atent luam cate un borcan, luam capacul si punem in el jumatate de lingurita de sare de lamaie si apoi sigilam capacul bine.

6
Facut

Le punem cu capacul in jos si le acoperim cu o plapuma calda, le lasam sa stea asa pana a doua zi.

7
Facut

Dupa care le depozitam la rece intr-o camara, sau in beci.
Pofta Buna!

Adelina

Revizuiri Reteta

Nu este nicio revizuire pentru aceasta reteta inca, utilizeaza formularul de mai jos pentru a scrie revizuirea ta.
anterior
Vinete cu usturoi si patrunjel
urmator
Rosii cherry marinate

Adauga comentariu