0 0
Cornuri cu gem

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

550 gr Faina alba calitate superioara
50 gr Drojdie proaspata
3 buc Oua 2 in aluat si 1 pentru uns
100 gr Unt
200 ml Lapte de vaca
150 gr Zahar
0,5 lingurita Sare
1 buc Esenta de vanilie
200 gr Gem
50-70 gr Nuci

Adauga reteta la favorite

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Cornuri cu gem

Ingrediente

Mod de preparare

Prepar de foarte mult timp aceasta reteta de “Cornuri cu gem”, iar astazi am hotarat sa v-o impartas si voua. Cel mai des prepar cornuletele cu gem de prune in care adaug nuca maruntita bine, dar puteti folosi oricare alt gem, dar sa nu fie prea lichid. Niste cornuri delicioase, numai bune pentru un mic dejun, pentru o gustarea cu lapte, ceai, sau cafea.

(Visited 3 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Topim untul intr-o cratita, la foc mic, il lasam sa se raceasca un pic.

2
Facut

Intr-un vas batem 2 oua cu drojdia si sarea.

3
Facut

Apoi amestecam bine untul cu zaharul.

4
Facut

La amestecul de drojdie cu oua adaugam laptele, amestecam.

5
Facut

Apoi adaugam vanilia, untul cu zaharul si iarasi amestecam bine.

6
Facut

Dupa care, turnam putin cate putin din faina, amestecam pina incorporam toata faina.

7
Facut

Framantam un aluat moale care nu se lipeste de maini. Il acoperim cu un prosop si il lasam sa creasca pentru 1-2 ore la loc caldut.

8
Facut

Dupa acest timp el isi va dubla, sau chiar tripla volumul.

9
Facut

Scoatem aluatul pe masa de lucru, il impartim in 6 bucati aproximativ egale.

10
Facut

Formam 6 bile pe care le astupam cu un prosop si le punem pentru 5-10 minute sa se odihneasca.

11
Facut

In acest timp, maruntim bine nuca si o amestecam cu gemul.

12
Facut

Fiecare bila se intinde in forma de cerc si se taie cu cutitul, sau cu un taietor reliefat de aluat, in 6-8 bucati. La marginea fiecarei fasii de aluat punem umplutura pentru cornuri.

13
Facut

Apoi le rulam.

14
Facut

Le punem pe o tava asternuta cu o foaie de copt, lasand loc intre ele, le lasam sa creasca pentru 20-30 de minute, apoi le ungem cu ou batut si le dam in cuptorul preincalzit la 200 °C pentru aproximativ 20-25 de minute.

15
Facut

Sunt gata atunci cand se rumenesc frumos, sunt foarte deliciosi.
Pofta Buna!

Adelina

Revizuiri Reteta

Nu este nicio revizuire pentru aceasta reteta inca, utilizeaza formularul de mai jos pentru a scrie revizuirea ta.
Compot din fructe uscate
anterior
Compot din fructe uscate
Cozonac dulce cu stafide
urmator
Cozonac dulce cu stafide

Adauga comentariu