0 0
Cozonac cu visine

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

500-700 gr Faina alba
150 gr Unt
150-200 gr Zahar
3 buc Oua 2-pentru aluat, 1-pentru uns
30 gr Drojdie proaspata
160 ml Lapte de vaca
1 lingurita Miere
1 buc Esenta de vanilie
1 buc Lamaie doar coaja

Adauga reteta la favorite

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Cozonac cu visine

Ingrediente

Mod de preparare

Fiecare pastreaza in suflet dulcea amintire a copilariei, acest cozonac cu visine face parte din deserturile copilariei mele…un cozonac moale si pufos, cu o aroma senzationala si cu un gust dulce-acrisor. Eu folosesc visine conservate in borcan, este o metoda simpla de a pastra visinele pentru iarna. Sper din suflet ca o sa il incercati si veti ramane incantati de “gustul copilariei” mele 😉

(Visited 10 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Intr-un vas mai mare punem laptele caldut si dizolvam in el mierea.

2
Facut

Apoi adaugam drojdia.

3
Facut

Dupa care, punem cateva linguri de faina si amestecam totul bine.

4
Facut

Lasam sa creasca maiaua pentru 25-30 de minute.

5
Facut

Amestecati bine 2 oua cu zaharul, esenta de vanilie si coaja de lamaie.

6
Facut

Apoi adaugam aici maiaua si iarasi amestecam.

7
Facut

Dupa care, cernem deasupra faina.

8
Facut

Incepem sa framantam aluatul, incorporand untul moale.

9
Facut

Framantam asa un aluat molcut, pe care il punem apoi sa creasca pentru o ora.

10
Facut

Visina o punem intr-o sita sa se scurga bine sucul ei, adaugam o lingura de zahar deasupra si amestecam bine.

11
Facut

Aluatul il punem pe masa de lucru.

12
Facut

Intindem cu facaletul aluatul si ii dam o forma dreptunghiulara. Apoi punem peste el visine, un capat il lasam liber.

13
Facut

Rulam strans cozonacul.

14
Facut

Si il punem intr-o tava asternuta cu foaie de copt.

15
Facut

Astupam cu un prosop si lasam sa creasca la loc caldut pentru 50-60 de minute. Dupa acest timp, batem bine un ou si ungem cu el cozonacul nostru, il coacem in cuptorul preincalzit la temperatura de 180°C , pentru aproximativ o ora.

16
Facut

Daca se rumeneste prea repede, il astupati cu folie de aluminiu.

17
Facut

Il lasati sa se raceasca bine, apoi se poate de servit.
Pofta Buna!

Adelina

Revizuiri Reteta

Nu este nicio revizuire pentru aceasta reteta inca, utilizeaza formularul de mai jos pentru a scrie revizuirea ta.
anterior
Pizza pe paine cu ciuperci si masline verzi
urmator
Supa din legume cu perisoare

Adauga comentariu