2 0
Cozonac dulce cu stafide

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

4 buc Oua + 2 albusuri pentru decor
250 gr Zahar
1 pahar Zahar pudra de 250 ml
50 gr Drojdie proaspata
0,5 lingurita Sare
300 ml Lapte de vaca
250 gr Unt
1 kg Faina alba calitate superioara
1 buc Esenta de vanilie
1 buc Lamaie
150-200 gr Stafide

Adauga reteta la favorite

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Cozonac dulce cu stafide

Ingrediente

Mod de preparare

Incepem saptamana aceasta cu o reteta simpla de “Cozonac dulce cu stafide”. Un cozonac delicios pe care la cerinta celor mici, am hotarat sa-l glazurez. Deasupra l-am infrumusetat cu bombonele colorate “Codetta arlecchino”, dar fiecare procedeaza dupa placul si gustul sau.

(Visited 97 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Intr-un vas mai mic punem drojdia, 1 lingurita de zahar si 3 linguri de lapte cald, amestecam bine totul si lasam deoparte pentru 5 minute.

2
Facut

Apoi preparam maiaua:
- Intr-un bol adanc turnam 150 ml de lapte cald, compozitia de drojdie, 150 gr de faina si 1 lingura de zahar, amestecati bine toata compozitia.

3
Facut

La consistenta trebuie sa fie ca o smantana mai groasa. Acoperiti cu un prosop vasul si lasati pentru 45 de minute - 1 ora.

4
Facut

Spalati bine stafidele si le puneti pentru 5 minute in apa calda, apoi le scurgeti bine.

5
Facut

Intr-un vas mai mare bateti ouale cu zaharul si esenta de vanilie, pina devin spuma.

6
Facut

Apoi adaugati laptele ramas.

7
Facut

Faina o vom adauga putin cate putin: cernem un pic de faina si amestecam bine.

8
Facut

Apoi adaugam maiaua, amestecam pina se incorporeaza totul.

9
Facut

Dam prin razatoarea cea mica coaja de la o lamaie si o adaugam in vas.

10
Facut

Apoi iarasi mai cernem un pic de faina, amestecam.

11
Facut

Dupa care adaugam untul moale, la temperatura camerei.

12
Facut

Mai adaugam inca un pic de faina si deja devine mai greu sa amestecam cu spatula, deci incepem sa amestecam cu mainele, aluatul este destul de lipicios.

13
Facut

Presuram faina pe suprafata de lucru si trecem toata compozitia pe masa.

14
Facut

Framantam bine cam pentru 10-15 minute, periodic adaugand faina.

15
Facut

Pina obtinem un aluat moale, ce nu se lipeste de maini.

16
Facut

Il punem intr-un vas, il acoperim cu un prosop si il lasam sa creasca pentru 30 de minute.

17
Facut

Dupa care iarasi il trecem pe masa de lucru, il aplatizam un pic si punem in mijloc stafidele. Le incorporam bine in aluat.

18
Facut

Punem apoi aluatul intr-un vas mai mare, il acoperim cu o folie alimentara si lasam sa creasca pentru 50-60 de minute.

19
Facut

In acest timp, aluatul isi dubleaza sau chiar tripleaza volumul.

20
Facut

Ungem bine cu unt niste forme rotunde pentru copt si le tapetam bine cu faina, apoi punem ulei pe maini si luam cate o bucata de aluat din vas, ii dam o forma rotunda si o punem in tava, trebuie sa fie cam pina la jumatatea tavei, dupa care le acoperim cu un prosop si le lasam sa creasca pentru 40-50 de minute.

21
Facut

Aluatul creste frumos, dupa care le punem in cuptorul preincalzit la temperatura de 200 °C si le coacem la temperatura de 180°C pentru 40-50 de minute. Daca se rumenesc prea tare, le acoperiti cu o folie argintie.

22
Facut

Intre timp, pregatim glazura: batem bine 2 albusuri cu un pahar de zahar pudra si 1 lingurita de suc de lamaie, pina devin spuma tare.

23
Facut

Cand sunt gata copti, cozonacii se scot atent din tava: - se pune pe un prosop tava cu cozonac, se roteste un pic si cozonacul se desprinde foarte usor.

24
Facut

Apoi il dam deasupra cu glazura si presuram cateva bombonele colorate.

25
Facut

Foarte delicios.
Pofta buna!

Adelina

Revizuiri Reteta

Nu este nicio revizuire pentru aceasta reteta inca, utilizeaza formularul de mai jos pentru a scrie revizuirea ta.
Cornuri cu gem
anterior
Cornuri cu gem
Paine cu lapte
urmator
Paine cu lapte

Adauga comentariu