0 0
Dovlecei „Limba Soacrei”

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

3 buc Dovlecei
4 buc Oua
150-200 gr Faina
100-150 ml Ulei de floarea soarelui pentru prajit
200 ml Maioneza
2-3 buc Rosii mari
3-4 catei Usturoi
1 lingurita Sare
0,25 lingurita Piper negru macinat dupa gust

Dovlecei „Limba Soacrei”

Ingrediente

Mod de preparare

Share

Imi place „Limba Soacrei” din vanata, dar la noi se mai pregateste si din dovlecei. Si deoarece suntem in plin sezon al dovleceilor, am hotarat sa va prezint aceasta reteta de aperitive foarte gustoase. Eu tai felii de dovlecel lunguiete, dar puteti sa le faceti sub forma de rondele, gustul ramane acelasi. Usturoiul il potriviti dupa gustul si preferintele voastre.

(Visited 15 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Alegeti dovlecei tineri si lunguieti.

2
Facut

Ii taieti felii de 0,5 mm. ii puneti intr-un vas, saram si piparam bine.

3
Facut

Intr-un vas punem faina, in alt vas batem bine ouale.

4
Facut

Dam prin faina feliile de dovlecel.

5
Facut

Apoi le dam prin ou si le punem la prajit intr-o tigaie cu ulei bine incins.

6
Facut

Le prajim bine pe ambele parti.

7
Facut

Le scoatem apoi pe un servetel de hartie, procedam asa cu toate feliile de dovlecel. Lasam sa se raceasca complet.

8
Facut

Intr-un vas amestecam maioneza cu usturoiul pisat si un pic de sare.

9
Facut

Luam apoi cate o felie de dovlecel si o ungem cu un pic de maioneza.

10
Facut

La un capat punem o felie de rosie.

11
Facut

Trecem apoi capatul celalalt peste ea, asa usor si frumos le impachetam pe toate :) .

12
Facut

Se servesc ca aperitiv rece la mesele de sarbatoare si nu numai.
Pofta Buna!

Adelina

anterior
Briose cu dovlecel si cascaval
urmator
Fasole verde cu usturoi si busuioc
anterior
Briose cu dovlecel si cascaval
urmator
Fasole verde cu usturoi si busuioc

Adauga comentariu