0 0
Dovlecei marinati

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

3 kg Dovlecei
12 catei Usturoi
4 grengute Marar uscat
8 buc Frunze de coacaze negre
1 legatura Patrunjel proaspat
12 boabe Ienibahar
4 buc Frunze de hrean
4 buc Frunze de dafin
2 l Apa
150 ml Otet de masa de 9%
130 gr Zahar
100 gr Sare sare fara iod

Adauga reteta la favorite

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Dovlecei marinati

Ingrediente

Mod de preparare

Astazi pregatim dovlecei marinati si va propun faimoasa reteta a familiei mele, sunt sigura ca nu ai gustat vreodata asa dovlecei marinati… crocanti, aromati si cu un gust dulce-acrisor. Ingredientele sunt pentru 4 borcane de 1 litru, mi-au ajuns 5-6 dovlecei fragezi, dar daca ii aveti cu coaja mai groasa… atunci ii curatati. Sunt gata de consum dupa 2-3 saptamani, dar se pastreaza foarte bine chiar tot sezonul de iarna. Incercati cu incredere si imi spuneti mai apoi in comentarii cum s-au primit 😉 .

(Visited 1 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Spalam bine dovleceii si le taiem capetele, ii taieti atat cat sa incapa in picioare, intr-un borcan de 1l.

2
Facut

Luam un dovlecel si il taiem in jumatate, fiecare jumatate o mai taiem inca in jumatate, si inca in jumatate :) ... astfel incat sa obtii 8 felii aproximativ egale.

3
Facut

Intr-un borcan de 1 litru punem 3 catei de usturoi, 3 boabe de ienibahar, 1 frunza de dafin, 2 frunze de coacaz negru, o bucatica frunza de hrean si marar uscat... eu pun doar parte de sus a mararului, adica doar "umbreluta" cu seminte.

4
Facut

Apoi aranjam feliile de dovlecel in borcan, una langa alta, nu prea indesat... asa incat sa incapa si apa in el.

5
Facut

Procedam astfel cu ceilalti dovlecei.

6
Facut

Pregatim marinata: intr-un vas punem apa, zaharul si sare, amestecam bine... si cand incepe sa fiarba, adaugam otetul.

7
Facut

Si imediat turnam in borcane, incetisor... mai intai pe jumatate, apoi le umplem bine. Asa nu v-a exploda borcanul.

8
Facut

Punem capacele la borcane, dar nu le sigilam si le aranjam intr-o cratita mai mare pentru a le steriliza. Turnam apa calduta in cratita, sa fie un pic mai sus de jumatatea borcanului. Din momentul fierberii lasam sa se sterilizeze 10 minute.

9
Facut

Apoi sigilam bine capacele si punem borcanele cu capacele in jos, sub o plapuma calda. Le lasam asa pana a doua zi.

10
Facut

Dupa care, le depozitati la rece intr-o camara, sau in beci. Sunt gata in 2-3 saptamani.
Pofta Buna!

Adelina

Revizuiri Reteta

Nu este nicio revizuire pentru aceasta reteta inca, utilizeaza formularul de mai jos pentru a scrie revizuirea ta.
anterior
Budinca de dovlecei
urmator
Supa crema de ciuperci

Adauga comentariu