0 0
Dovlecei pane

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

3 buc Dovlecei medii
3-4 buc Oua
4-5 linguri Faina alba
100 ml Ulei de floarea soarelui pentru prajit
1 lingurita Sare
0,25 lingurita Piper negru macinat

Dovlecei pane

Ingrediente

Mod de preparare

Share

Dovlecei pane- o reteta simpla si foarte rapida. Cred ca a fost printre primele retete pe care le-am facut eu, cred ca si un incepator in bucatarie ar reusi sa o gateasca, urmezi pasii de mai jos si totul o sa fie ok 🙂 . Copiii mei sunt pur si simplu incantati de acesti dovlecei, o bunatate de vara in crusta aurie si cu miez moale, delicios.
Se servesc simplu, cu sos de smantana, sau iaurt. Merge foarte bine cu sosul „Tzatziki”, mie imi plac asa simpli, cu un strop de otet balsamic… foarte gustosi!

(Visited 2 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Alegeti niste dovlecei medii, tinerei :) .

2
Facut

Ii spalam bine si-i taiem rondele aproximativ de 1 cm.

3
Facut

Ii punem intr-un vas mai mare, saram si piparam.

4
Facut

Apoi ne ocupam de celelalte ingrediente: intr-un vas batem bine ouale cu un pic de sare, in alt vas punem faina.

5
Facut

Incingem bine o tigaie cu ulei, trecem o felie de dovlecel prin faina.

6
Facut

Apoi o trecem prin ou.

7
Facut

Dupa care, o punem in tigaia cu ulei, procedam asa cu celelalte felii pina acoperim suprafata tigaii.

8
Facut

Le prajim pe ambele parti, la foc mediu, pina se rumenesc frumos.

9
Facut

Le scoatem apoi pe un servetel de hartie.

10
Facut

Procedam astfel pina finisam de prajit toate feliile de dovlecel.

11
Facut

Se servesc atat calzi cat si reci.
Pofta Buna!

Adelina

anterior
Chec cu cirese
urmator
Supa crema cu conopida si telina
anterior
Chec cu cirese
urmator
Supa crema cu conopida si telina

Adauga comentariu