0 0
Dovlecei umpluti cu mozzarella la cuptor

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

3 buc Dovlecei
300 gr Mozzarella
2-3 catei Usturoi
5-6 linguri Parmezan ras
2 buc Rosii mari, sau 3 mai mici
3-4 linguri Pesmet alb/galben
1 lingurita Sare dupa gust
0,25 lingurita Piper negru macinat
4-5 linguri Ulei de masline
1-2 crengute Oregano optional
1 crenguta Cimbru optional

Dovlecei umpluti cu mozzarella la cuptor

Ingrediente

Mod de preparare

Share

Va propun un aperitiv din dovlecei foarte gustos, se prepara usor si din ingrediente simple. Pentru aceasta reteta alegeti niste dovlecei aproximativ de aceeasi marime, astfel timpul de coacere o sa fie la fel. Eu am folosit oregano si cimbru, dar voi puteti folosi verdeata dumnevoastra preferata.

(Visited 40 times, 2 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Dovleceii se spala, li se taie putin capetele si se impart in jumatate.

2
Facut

Cu o lingurita scoatem pulpa din interior, apoi aranjam bucatile intr-o tava asternuta cu o foaie de copt, saram si piparam, punem un pic de ulei in fiecare bucata de dovlecel. Dam tava in cuptorul preincalzit la temperatura de 180-200°C pentru 20-25 de minute.

3
Facut

In acest timp pregatim umplutura: curatam usturoiul, il taiem marunt si-l punem intr-o tigaie incinsa cu putin ulei, pentru 2-3 minute.

4
Facut

Adaugam pulpa de la dovlecei, amestecam bine. Peste 2 minute adaugam rosiile spalate si taiate cubulete. Lasam sa se pregateasca pentru 5-7 minute.

5
Facut

Adaugam oregano si cimbru.

6
Facut

Apoi pesmetul.

7
Facut

Amestecam totul bine si stingem focul.

8
Facut

Dupa care, scoatem dovleceii de la rola si punem in ei mozzarella taiata cubulete.

9
Facut

Si-i umplem cu compozitia pregatita din timp, deasupra dam prin razatoare parmezan.

10
Facut

Si dam tava inapoi la rola pentru inca 10-15 minute, sau pina se rumeneste totul frumos.

11
Facut

Se servesc calzi.
Pofta Buna!

Adelina

anterior
Dulceata din coacaze negre (Fara fierbere)
urmator
Rata in sos de bere
anterior
Dulceata din coacaze negre (Fara fierbere)
urmator
Rata in sos de bere

Adauga comentariu