0 0
Dulceata de nuci verzi

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

1 kg Nuci verzi gata curatate
1 kg Zahar
0,5 buc Lamaie
0,5 l Apa

Adauga reteta la favorite

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Dulceata de nuci verzi

Ingrediente

Mod de preparare

Fiindca suntem in plin sezon al nucilor verzi, am hotarat sa va arat si eu metoda mea de preparare a unei dulceti senzationale de nuci verzi. Din toate, cred ca aceasta dulceata vine cu gustul si aroma din copilaria mea. Cand eram eu mica, bunica neaparat prepara in fiecare an aceaseasta dulceata, imi placea atat de mult incat nu ma puteam satura de ea… tot de la bunica am aflat ca dulceata de nuci nu e doar gustoasa, dar si sanatoasa… ajuta la problemele intestinale si combate diarea, dar tot ce e de leac… nu se consuma in cantitati mari, mare pacat 🙂 . Zilele trecute am citit undeva despre numeroasele beneficii ale nucilor verzi… cica previn aparitia bolilor casdiovasculare, cresc imunitatea si scad nivelul colesterolului. E o munca migaloasa, dar merita tot efortul depus.

(Visited 90 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Strangem, sau cumparam nuci verzi de marime mica.

2
Facut

Le punem intr-un vas cu apa si le spalam. Ne punem neaparat pe maini manusi fiindca ne patam foarte tare de la nuci.

3
Facut

Apoi, cu un cutit, le decogim bine de toata partea verde. Le punem intr-un vas si le acoperim cu apa. Scurgem in apa sucul de lamaie, o adaugam si pe ea in vasul cu nuci. Lasam nucile in apa pentru o zi, periodic schimband apa din vas, cam de 2-3 ori.

4
Facut

Intr-un ceaun punem la fiert zaharul cu apa, facem siropul. Lasam sa fiarba pentru 30-40 de minute.

5
Facut

Dupa acest timp adaugam in ceaunul cu sirop nucile scurse de apa.

6
Facut

Strangem atent spuma formata, lasam la foc mediu pentru inca 40-50 de minute.

7
Facut

Dupa acest timp dulceata este gata, nucile sunt bine fierte.

8
Facut

Turnam dulceata in borcane spalate si sterilizate, sigilam bine capacul. Le depozitam la rece intr-o camara, sau beci.

9
Facut

Este foarte gustoasa.
Pofta Buna!

Adelina

Revizuiri Reteta

Nu este nicio revizuire pentru aceasta reteta inca, utilizeaza formularul de mai jos pentru a scrie revizuirea ta.
anterior
Salata de varza cu ridiche rosie
urmator
Rulada – friptura din carne de porc

Adauga comentariu