0 0
Ficatei de pui la tigaie

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

500-700 gr Ficatei de pui
3 buc Ceapa
1-2 fire Usturoi verde
100 ml Vin rosu demisec
100 ml Ulei de floarea soarelui
1 lingurita Sare
0,25-0,5 lingurita Piper negru macinat dupa gust

Ficatei de pui la tigaie

Ingrediente

Mod de preparare

Share

Cea mai simpla mancare din ficatei de pui, la tigaie. La prepararea acestei retete am folosit ficatei de pui de la gaini de casa, acei din comert au o culoare mai intensa si-i tin un pic in apa, sau lapte pentru a reduce din toxine, dar la gust nu difera tare. Am condimentat cu piper negru maruntit, dar puteti folosi si alte condimente care va sunt pe plac. Niste ficatei moi si fragezi, vinul rosu le da un gust si o aroma deosebita. Sunt numai buni cu o mamaliga, sau piure de cartofi si niste muraturi 🙂 .

(Visited 2.339 times, 2 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Ficateii de pui se spala si se taie bucati mai mari.

2
Facut

Uleiul se incinge in tigaie si se adauga ficateii. Amestecam usor si lasam 3-4 min la foc mediu, pina isi schimba culoarea.

3
Facut

Dupa care adaugam vinul rosu, amestecam un pic si lasam sa fiarba asa pana se evapora tot lichidul.

4
Facut

Ceapa se curata si se taie felii mai mari.

5
Facut

Peste 10-15 minute scade bine lichidul si ficateii incep sa se faca rumeni.

6
Facut

Acum este momentul sa adaugam ceapa, amestecam usor si lasam sa se gateasca bine.

7
Facut

La final adaugam usturoiul taiat marunt, stingem focul si punem deasupra un capac, lasam sa se patrunda un pic.

8
Facut

Apoi se poate de servit.
Pofta Buna!

Adelina

Salata de varza cu castraveti
anterior
Salata de varza cu castraveti
Briose cu capsuni
urmator
Briose cu capsuni
Salata de varza cu castraveti
anterior
Salata de varza cu castraveti
Briose cu capsuni
urmator
Briose cu capsuni

Adauga comentariu