0 0
Focaccia cu masline verzi

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

500 gr Faina alba calitate superioara
250-300 ml Apa calduta
25 gr Drojdie proaspata
60-70 ml Ulei de masline
1 lingurita Sare
1 lingurita Zahar
200 gr Masline verzi fara samburi
1-2 lingurite Rozmarin

Adauga reteta la favorite

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Focaccia cu masline verzi

Ingrediente

Mod de preparare

Va prezint si reteta mea de focaccia cu masline verzi, se prepara usor si din putine ingrediente. Am incercat sa nu ma abat de la reteta originala italiana si pot sa spun ca rezultatul a fost foarte gustos, indeosebi au apreciat-o micii mei amatori de masline  🙂

(Visited 69 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Intr-un bol faramitam drojdia, punem apa calduta, lingurita de zahar si lasam cateva minute pina face spuma.

2
Facut

Cernem faina intr-un vas mai adinc si adaugam sarea, facem o gaura in mijloc si turnam amestecul de drojdie cu apa.

3
Facut

Framantam un aluat molcut, treptat adaugand si uleiul. Il invelim cu o folie de pelicula si cu un prosop, il lasam o ora sa creasca.

4
Facut

Aluatul isi va dubla volumul.

5
Facut

Intindem aluatul pe o tava acoperita cu o foaie de copt si il lasam un pic sa creasca.

6
Facut

In acest timp pregatim maslinele, le taiem in jumatate.

7
Facut

Punem maslinele pe toata suprafata de aluat si le apasam un pic.

8
Facut

Presuram un pic de sare si rozmarinul uscat, sau daca aveti puteti sa folositi si proaspat, stropim cu putin ulei de masline.

9
Facut

Dam la copt pentru 20-30 de minute la temperatura de 220 grade, pina se rumeneste frumos.

10
Facut

Peste tot se simte miros placut de masline si rozmarin.
Pofta Buna!

Adelina

Revizuiri Reteta

Nu este nicio revizuire pentru aceasta reteta inca, utilizeaza formularul de mai jos pentru a scrie revizuirea ta.
anterior
Cartofi umpluti cu bacon la cuptor
urmator
Sos “Bechamel”

Adauga comentariu