2 0
Gaina umpluta cu ciuperci si cascaval

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

1 buc Carne de pui 1-1,50 kg
1-2 buc Ceapa
500-600 gr Ciuperci champinion
150 gr Cascaval
2-3 buc Oua
2-3 felii Paine
150 ml Lapte de vaca
100 ml Ulei de floarea soarelui
0,25 lingurita Piper negru macinat
1 lingurita Rozmarin
1 lingurita Sare

Gaina umpluta cu ciuperci si cascaval

Ingrediente

Mod de preparare

Share

Este o reteta pe care nu o pregatesc in fiecare zi, doar de sarbatori si va pot spune ca isi merita tot efortul depus. Are un aspect foarte atragator si e foarte gustoasa, are succes garantat la oaspeti.

(Visited 1.617 times, 14 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Spalam bine puiul.

2
Facut

"Dezbracam" puiul de piele, incepem de la gat.

3
Facut

Atent dam pielea la o parte, taiem incheietura de la aripi, ele vor ramane cu pielea.

4
Facut

Apoi atent dezlepim pielea fara a o rupe, dar daca totusi se rupe, nu va deranjati, o coasem dupa ce o umplem.

5
Facut

Asa ar trebui sa fie la final, straniu, nu? :)

6
Facut

Acum ne vom ocupa de umplutura: spalam ciupercile, le taiem felii si le punem sa se caleasca in putin ulei.

7
Facut

Dupa ce s-a evaporat toata apa si s-au rumenit un pic, le scoatem intr-un vas aparte.

8
Facut

Curatam de coaja ceapa si o taiem marunt.

9
Facut

O punem sa se caleasca un pic in tigaia in care am pregatit ciupercile.

10
Facut

Apoi adaugam in tigaie cipercile si le mai coacem inpreuna pentru cateva minute.

11
Facut

Dupa acest timp le trecem intr-un vas sa se racoreasca.

12
Facut

Acum punem cateva felii de paine la inmuiat cu laptele caldut.

13
Facut

Intre timp, scoatem carnea de pe oase, o tocam marunt, o punem intr-un vas mai mare si adaugam la ea ciupercile cu ceapa.

14
Facut

Taiem cascavalul cubulete si-l adaugam in vasul cu celelalte ingrediente.

15
Facut

Scurgem de lapte painea si o faramitam deasupra.

16
Facut

Apoi adaugam ouale, sarea si piperul negru macinat.

17
Facut

Amestecam totul impreuna, trebuie sa obtii o consistenta ca la parjoale, poate putin mai molcuta.

18
Facut

Cu acest amestec umplem pielea de gaina.

19
Facut

Apoi cu un ac si ata, coasem toate gaurile.

20
Facut

Punem ulei intr-o forma de copt si trecem in ea puiul, deasupra il ungem iarasi cu un pic de ulei si-l presuram cu rozmarin maruntit.

21
Facut

Il astupam cu folie de aluminiu si-l dam la copt pentru 40 de minute, la temperatura 200-220 °C, eu l-am astupat cu capacul de la forma.

22
Facut

Dupa acest timp, scoatem folia de aluminiu si o mai lasam sa se coaca 20-30 minute, pina se rumeneste frumos, din cand in cand o mai stropiti cu uleiul din tava.

23
Facut

O scoatem de la rola si o lasam sa se raceasca bine, inainte de a o servi nu uitati sa scoateti ata, puteti folosi ata neagra sa se vada mai bine. Se serveste rece, iata cum arata si o felie din ea.

24
Facut

Pofta Buna!

Adelina

Clatite cu visine
anterior
Clatite cu visine
Chipsuri cu salata din batoane de crabi surimi si cascaval
urmator
Chipsuri cu salata din batoane de crabi surimi si cascaval
Clatite cu visine
anterior
Clatite cu visine
Chipsuri cu salata din batoane de crabi surimi si cascaval
urmator
Chipsuri cu salata din batoane de crabi surimi si cascaval

Adauga comentariu