0 0
Ghiveci din legume

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

1 bucata Varza medie
4-5 buc Cartofi medii
2 buc Dovlecei medii
4-5 catei Usturoi
1 buc Ceapa mare, sau 2 mai mici
1 buc Morcov mare
3-4 linguri Sos de rosii
4-5 linguri Ulei de floarea soarelui
1 lingura Sare dupa gust
1 buc Frunze de dafin
0,25 lingurita Piper negru macinat

Adauga reteta la favorite

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ghiveci din legume

Ingrediente

Mod de preparare

Ar fi mare pacat sa nu savuram din darurile naturii in plin sezon al lor. Atatea legume in acest anotimp minunat al anului, o gama larga de culori si multe vitamine. Astazi va propun o reteta simpla de ghiveci din legume pe care am indragit-o inca din copilarie. Pe acest site mai am inca o reteta de giveci din dovlecei, pe care la fel va propun sa o incercati cu mare incredere. O mancare de post ce se prepara foarte usor.

(Visited 16 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Curatam de coaja ceapa si o taiem bucati medii. Incingem uleiul de floarea soarelui intr-un ceaun mai mare si punem sa se prajeasca ceapa in el.

2
Facut

Morcovul il curatam de coaja si il dam prin razatoarea cea mare.

3
Facut

Ceapa trebuie sa se rumeneasca un pic.

4
Facut

Dupa care adaugam morcovul la ea, amestecam bine si lasam sa se caleasca pentru2-3 minute la foc mediu.

5
Facut

Folosesc sos de rosii pregatit de mine pentru orice anotimp al anului :)

6
Facut

Deci, adaugam in ceaun 3-4 linguri bune de sos, sau cateva rosii proaspete taiate cubulete mici, frunza de dafin si piperul negru macinat. Amestecam totul bine.

7
Facut

Varza o tocati nu foarte marunt.

8
Facut

Dupa care o adaugati in ceaun, amestecam totul si lasam la foc pentru 10-15 minute.

9
Facut

Dupa care, adaugam cartofii pe care i-am curatat si taiat cubulete mici. Amestecam totul iarasi si mai lasam sa se pregateasca pentru inca15 minute.

10
Facut

Dupa care, spalam si taiem cubulete dovleceii.

11
Facut

Si ii adaugam in ceaun, amestecam atent.

12
Facut

Punem capacul la ceaun si lasam sa se inabuse totul bine la foc mic pentru 20-25 de minute. Apa nu trebuie sa adaugam fiindca dovleceii lasa sucul lor.

13
Facut

Dupa acest timp adaugam usturoiul pe care il curatam si taiem felii subtiri, saram dupa gust. Amestecam totul si mai lasam la foc pentru inca 10-15 minute.

14
Facut

Dupa care se poate de servit.
Pofta Buna!

Adelina

Revizuiri Reteta

Nu este nicio revizuire pentru aceasta reteta inca, utilizeaza formularul de mai jos pentru a scrie revizuirea ta.
anterior
Supa cu carne de vita si dovlecel
urmator
Salata de dovlecei si legume marinate

Adauga comentariu