1 0
Gogonele umplute

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

8-10 kg Gogonele aproximativ
1 kg Ardei gras sau gogosari
200 gr Usturoi
100 gr Ardei iuti
200 gr Frunze de telina
200 gr Patrunjel proaspat
6 l Apa
2 pahare Zahar de 200 ml
1 pahar Sare
1 pahar Otet de masa de 6 %

Adauga reteta la favorite

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Gogonele umplute

Ingrediente

Mod de preparare

“Gogonele umplute”- regina conservatiilor mele, foarte gustoase cu un gust senzational. Nu trece nici un an fara ca sa le prepar. Aceste gogonele sunt delicioase numai bune pentru mesele in familie, de sarbatori, sau pentru iesirile in aer liber. Nu e neaparat ca gogonelele sa fie toate de aceeasi marime si culoare, astfel mai usor ve-ti umple toate golurile din borcan. E de dorit sa folositi ardei dulci de culoarea rosie, sau gogosari, pentru un aspect mai placut, eu am folosit ardei capia. Cu ardeii iuti la mine e o poveste aparte 🙂 , intr-un an am gresit cantitatea, punand 200 grame de ardei iute…erau gustoase, dar foarte, foarte picante.
Toata procedura e un pic cam migaloasa, dar credeti-ma ca se merita tot efortul depus.

(Visited 137 times, 4 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Intr-un vas punem apa la fiert, adaugam zaharul si sarea, amestecam pana se dizolva totul. Lasam sa fiarba, apoi stingem focul si lasam sa se raceasca de tot.

2
Facut

Pregatim ingredientele pentru umplutura: spalam si curatam ardeii de codite si seminte.

3
Facut

Verdeata o spalam bine si o punem pe un prosop sa se scurga de apa.

4
Facut

Curatam si spalam usturoiul.

5
Facut

Dam toate aceste ingrediente prin masina de tocat carne, amestecam bine.

6
Facut

Spalam gogonelele bine.

7
Facut

La fiecare gogonea facem cate o taietura nu prea adanca.

8
Facut

Si apoi punem cu o lingurita umplutura in ea, nu e greu, trebuie doar cu o mana sa tinem un pic deschisa taietura si cu alta sa punem umplutura, aveti grija sa nu le deschideti prea tare ca sa nu le rupeti de tot.

9
Facut

Gogonelele astfel umplute le aranjam in borcan, mai mici si mai maricele in asa fel ca sa nu ramana prea mult spatiu intre ele.

10
Facut

Procedam astfel pana finisam toata umplutura.

11
Facut

In apa deja racorita adaugam otetul si amestecam bine.

12
Facut

Apoi turnam atent in borcan pana ce se umple bine.

13
Facut

Cam in felul urmator.

14
Facut

Punem apoi capacele la borcane si le depozitam in beci, sau intr-o camara rece.
Pofta Buna!

Adelina

Revizuiri Reteta

Nu este nicio revizuire pentru aceasta reteta inca, utilizeaza formularul de mai jos pentru a scrie revizuirea ta.
anterior
Cartofi cu vinete
urmator
Ciuperci marinate (metoda rapida)

Adauga comentariu