0 0
Gogosele cu miere (papanasi)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

500 gr Branza de vaci
5 linguri Faina alba calitate superioara plus faina pentru lucrul pe masa
1 buc Oua
2-3 linguri Zahar
0,5 lingurita bicarbonat de sodiu
1 buc Esenta de vanilie
500-600 ml Ulei de floarea soarelui pentru prajit
0,25 lingurita Sare
2-3 linguri Miere dupa gust

Gogosele cu miere (papanasi)

Ingrediente

Mod de preparare

Share

„- Gogoasa, gogoasa! Am sa te mananc.” 🙂 , uite asa am inceput sa pregatesc reteta aceasta, care de fapt se aseamana cu cea a papanasilor romanesti, as putea spune ca si componentele din aluat sunt aproape identice cu cele din reteta mea de „Papanasi moldovenesti (Sirniki)”, doar ca difera putin forma si modul de servire. Numai ce nu faci ca copii sa manance bine si sa fie fericiti? Ideea asta cu „gogoselele” a fost a copiilor mei, care dupa o lectura interesanta a povestii, m-au rugat sa le fac si lor o gogoasa. Ei dar ce sa fac eu doar cu o gogoasa, cand am tocmai doua vulpi mancacioase? Am facut mai multe, doar ca ai mei nu prea iubesc smantana si le-am servit pe toate cu miere. „Iar eu, am ancalecat pe-o sa si v-am spus povestea asa!” 🙂 . Se fac repede si se mananca si mai repede!

(Visited 74 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Intr-un bol punem branza, oul, sarea, zaharul, bicarbonatul de sodiu si amestecati, apoi adaugati faina si iarasi amestecati totul bine.

2
Facut

Scoatem din vas toata compozitia pe masa de lucru, presurata cu faina. Aluatul o sa fie cam lipicios, dar asa este normal, il nivelati un pic cu ajutorul mainilor.

3
Facut

Apoi formam bile mici cam de marimea unei nuci.

4
Facut

Incingeti bine uleiul intr-un ciaun sau tigaie mai adanca, dar aveti grija sa fie destul ulei pentru ca gogoselele sa pluteasca in el. Cand uleiul este destul de fierbinte, puneti 3-4 gogosele in el. Apoi focul trebuie dat spre mediu.

5
Facut

Imediat o sa observati cum ele se ridica la suprafata si nu prea este nevoie sa le mai intorci de pe o parte pe alta caci ele singure se rotesc, ca niste gogosele exemplare :) .

6
Facut

Le rumeniti pe ambele parti.

7
Facut

Dupa ce s-au rumenit frumos, le scoateti atent pe un prosop de hartie. Si asa procedati pina terminati de gatit toate gogoselele.

8
Facut

Le serviti cu multa miere, sau cu zahar pudra.
Pofta Buna!

Adelina

Ardei grasi umpluti cu orez si ciuperci (de post)
anterior
Ardei grasi umpluti cu orez si ciuperci (de post)
Salata de varza cu salam
urmator
Salata de varza cu salam
Ardei grasi umpluti cu orez si ciuperci (de post)
anterior
Ardei grasi umpluti cu orez si ciuperci (de post)
Salata de varza cu salam
urmator
Salata de varza cu salam

Adauga comentariu