1 0
Lasagna Bolognese cu ciuperci

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

1 cutie Foi de lasagna 500 gr
500 gr Mozzarella
150-200 gr Parmesan
15-20 gr Unt
Sos "Bolognese"
1 kg Carne amestec de vita si porc, tocata
300-400 gr Ciuperci champinion optional
2-3 buc Ceapa
2 buc Morcov
3-4 buc Tulpina de telina
700 ml Sos de rosii
1 lingurita Sare
0,25 lingurita Piper negru macinat
50-70 ml Ulei de masline sau de floarea soarelui
500 ml Apa sau bulion din carne
Sos "Bechamel"
1 l Lapte de vaca
100 gr Faina
100 gr Unt
0,5 lingurita Sare
0,25 lingurita Piper negru macinat
0,25 lingurita Nucsoara

Adauga reteta la favorite

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Lasagna Bolognese cu ciuperci

Ingrediente

  • Sos "Bolognese"

  • Sos "Bechamel"

Mod de preparare

Niciodata nu mi-am imaginat ca o sa fiu intratat de pasionata de bucataria italiana, dar stie italianul ce-i bun si bineinteles ce-i foarte gustos 🙂 . Aceasta lasagna rosie cu ciuperci este foarte delicioasa, este preferata sotului si a oaspetilor mei, asa ca eu o gatesc in cantitati mari, dar daca doriti sa o faceti mai mica, atunci folositi in jumatate cantitatea de ingrediente, pentru lasanga mea eu am folosit o tava de 30×30 cm. Sosul “Bechamel” l-am pregatit dupa reteta mea, respectand ingredientele si pasii urmati. De obicei pregatesc sosurile din timp, de cu seara si a doua zi, inainte de a o servi cu 1-2 ore, o asamblez si o dau la rola. Nu ezita, incearca macar o data si o sa devina si preferata ta!

(Visited 84 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Pentru inceput vom pregati sosul "Bechamel":
-Punem faina intr-un bol, adaugam putin cate putin laptele amestecand continuu sa nu fie cocoloase.
-Strecuram compozitia printr-o sita intr-un vas pe care il vom pune la fiert.
-Punem cratita la foc mic si amestecam continuu pina se ingroasa compozitia.
-Adaugam untul bucati si amestecam pina se topeste.
-Saram, piparam si adaugam nucsoara. Amestecam bine.

2
Facut

Apoi vom face sosul "Bolognese" cu ciuperci:
-Spalam bine ciupercile si le taiem felii, le punem la prajit intr-o tigaie cu putin ulei.

3
Facut

Dupa ce scade apa si se rumenesc un pic, le scoatem si le lasam un pic deoparte pina pregatim celelalte ingrediente.

4
Facut

Curatam de coaja ceapa, o taiem marunt si o punem la prajit intr-un ceaun in care am pus putin ulei.

5
Facut

Apoi spalam si curatam de coaja morcovii, ii dam prin razatoarea cea mare si-i adaugam in ceaun la ceapa care deja s-a rumenit un pic, amestecam totul bine.

6
Facut

Tulpinile de telina le spalam si le taiem marunt.

7
Facut

Le adaugam in ceaun si lasam sa se caleasca impreuna pentru 2-3 min.

8
Facut

Apoi adaugam amestecul de carne tocata.

9
Facut

Amestecam bine si lasam sa se gateasca pentru 5-10 minute la foc mediu.

10
Facut

Apoi adaugam sosul de rosii si bulionul din carne, sau pur si simplu apa fierbinte.

11
Facut

Amestecam totul bine si lasam sa se gateasca la foc incet pentru 1-1,5 ore.

12
Facut

Apoi adaugam ciupercile pregatite din timp, saram, piparam si mai lasam la foc inca jumatate de ora.

13
Facut

Cam astfel ar trebui sa arate sosul nostru la final, sa nu fie prea uscat.

14
Facut

Acum, cand avem ambele sosuri pregatite, putem sa montam lasagna noastra:
-Ungem o forma de copt cu putin unt, punem un strat de foi de lasagna, deasupra turnam un strat de sos "Bolognese" cu ciuperci.

15
Facut

Deasupra turnam un pic de sos "Bechamel" si il nivelam uniform pe toata suprafata.

16
Facut

Taiem mozzarella cubulete medii si repartizam din loc in loc cateva din ele, in asa fel ca sa ne ajunga pentru toate straturile, deasupra presuram cu un pic de parmezan dat prin razatoarea cea mica.

17
Facut

Deasupra punem un alt strat de foi pentru lasagna si procedam astfel pina terminam toate straturile.

18
Facut

Deasupra ultimului strat punem doar sos "Bechamel", cubulete de mozzarella si parmezan ras.

19
Facut

O acoperim cu folie argintie si o dam la copt pentru 30 de minute la temperatura de 180-200°C .

20
Facut

Apoi scoatem folia si mai lasam la copt pentru inca 10-15 minute, pina se rumeneste frumos.

21
Facut

O scoateti de la rola si o lasati un pic sa se raceasca, o serviti calda.
Pofta Buna!

Adelina

Revizuiri Reteta

Nu este nicio revizuire pentru aceasta reteta inca, utilizeaza formularul de mai jos pentru a scrie revizuirea ta.
Bruschete caprese
anterior
Bruschete caprese
urmator
Salata din legume “Mazurka”

Adauga comentariu